Kapcsolat

Gaming

Kiderülhetett egy s más a készülőben lévő Elden Ring kapcsán

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja…

blank

blank

Az elmúlt napok során nem egy pletyka látott napvilágot a From Software készülőfélben levő alkotása, az Elden Ring kapcsán. A késésétől kezdve egy állítólagos előzetesig hallani és látni lehetett mindenfélét, attól függően, hogy az ember mennyire volt hajlandó feltúrni az internetet az információk után. A legtöbb forrás egybehangzóan tudni véli, hogy valamiféle leleplezés van kilátásban, mi pedig ennek apropóján úgy határoztunk, egy helyre gyűjtjük az összes híresztelést, ami eddig szárnyra kapott.

A lavinát talán két különálló híresztelés egybekovácsolódása indította el: február 26-án a Microsoft-berkekben jól ismert Paul Thurott arról tweetelt, hogy a redmondi cég március 23-án egy nagy bemutatót készül tartani. Ugyanezen a napon a GamesBeat számára adott interjúban Jeff Grubb újságíró pedig azt találta mondani, hogy március végén újabb információk láthatnak napvilágot az Elden Ringgel kapcsolatban. Az i-re a pontot azonban a mindig pontos értesüléseiről híres, újabban Bloombergnek tudósító Jason Schreier tette fel, mikor is azt nyilatkozta, hogy “erős bizonyítékok mutatnak arra, hogy viszonylag hamar megmutathatják a játékot”. A rajongói oldalaknak több sem kellett, a információk egybefésülésével azonnal kész volt a hír, miszerint a Microsoft eseményén az Elden Ring is bemutatásra kerül. A pletykát Aaron Greenberg, a Microsoft marketingjének feje azonban igen gyorsan cáfolta.

Egy nappal később a VGC arról számolt be, hogy a játék tervezett előzetese kiszivárgott, ezt pedig online chatszobákban adják körbe az emberek. Schreier ehhez annyit tett hozzá, hogy ez az a bizonyíték, amire gondolt. A hír felröppenése után számos közösségi médiás felületen tűntek fel képek és szeletek egy videóból, melyet alább ti is megtekinthettek, természetesen vízjelesen, borzalmas minőségben:

A trailerrel együtt a VGC arról is beszámolt, hogy a fejlesztést közelebbről ismerő források szerint az Elden Ring már számos belső csúsztatást élt meg a világjárvány miatt. Egyes spekulációk szerint a megjelenés így akár 2021-en kívülre tolódhat. Végezetül pedig ott a Bandai Namco Next márkanév bejegyzése, ami egyesek szerint egy online bemutató lehet a Nintendo Direct és a hasonszőrű online marketingesemények után szabadon. A kiadó Bandai Namco nem fűzött kommentárt eleddig semelyik hírhez a készülő játék kapcsán, így a pletyka egyelőre nem választható el egyértelműen a spekulációtól.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak