Kapcsolat

Gaming

Ingyenes battle royale játék lehet a következő Battlefield

blank

blank

Az idén megjelent Call of Duty: Warzone sikere nyomán a DICE sem szeretne kimaradni a jóból: több jel is arra utal, hogy a csapat az Activisionhöz hasonlóan szintén egy ingyenesen játszható Battlefield battle royale játékkal szeretne előrukkolni 2021-ben.

Ugyan a PUBG és a Fortnite őrület lecsengőfélben (persze még így is elképesztően népszerűek), ettől függetlenül a battle royale műfaj köszöni, nagyon is jól van, ráadásul egyre több nevesebb fejlesztőcsapat áll be a műfaj mögé. Újonnan például a Ubisoft jelentkezett egy saját túlélős produkcióval, a Hype Scape-pel, valamint éppen a napokban a Mediatonic és a Devolver Digital szerelemgyermeke, a Fall Guys: Ultimate Knockout borzolta fel a kedélyeket – a program már a megjelenést követő 24 órában több mint másfél milliós játékosbázissal rendelkezett PC-n és PlayStation 4-en.

Habár a Battlefield utóbbi darabja is megmutatta már a széria saját fejadagnyi battle royaleját a Firestorm kiegészítő képében, azonban az messze nem hozta el a fejlesztők által kívánt eredményt. Hogy ez betudható-e annak, hogy a DICE a megjelenés után elhanyagolta a játékmódot, esetleg a minősége maradt el a többi túlélős játékkal szemben, azt megtippelni is nehéz volna, mindenesetre úgy fest, ez nem szegte kedvét a készítőknek, és újra a műfaj Battlefielddel való összeszerelmesítését fontolgatják.

blank
Battlefield Firestorm

A GamesRadar hívta fel a figyelmet, hogy Tom Henderson, a játéksorozat egyik ismert jövendőmondója nemrégiben a Twitteren osztott meg néhány érdekes információt a széria következő részével kapcsolatban: állítása szerint a 2021-ben érkező felvonásban brutális térképekre lehet számítani a méretüket illetően, melyeken egyszerre több mint 128 játékos mérheti majd össze puskacsövét. Aki képben van a Battlefield sorozattal, az tudhatja, hogy ez pont a duplája a megszokottnak.

Ugyanakkor Henderson külön hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül 64v64-es összecsapásokra kell számítanunk, ugyanis a klasszikus többjátékos meccsek továbbra is 32v32 fős csetepatékkal operálnak majd, a 128 fős módot pedig a Call of Duty: Warzone sikerével magyarázta. Henderson ehhez annyit fűzött hozzá, ezen a ponton már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ellesve a konkurencia üzleti modelljét, a játékmód szintén free-to-play lesz, a hagyományos többjátékos mód és a kampány pedig a megszokott módón érkezik majd.

Egyébként a szivárogtató már júniusban is ejtett pár szót a játékról, amikor is – elmondása szerint – azt a drótot kapta, hogy a hatodik számozott rész a világháborús környezetből ismét visszatér modern gyökereihez. Bár Henderson jóslatai többnyire be szoktak jönnek, azért nem árt komoly fenntartásokkal kezelni legfrissebb információit, ugyanis az EA / DICE eddig csak annyit árult el hivatalosan, hogy a játék valamikor 2021-ben debütál majd PC-re, Xbox Series X-re és PlayStation 5-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Magyar Gamer Közösség tagja!

blank

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak