Kapcsolat

Gaming

Ingyenes játékok: ha nem lenne mivel csapatni a hétvégén – 42. hét

Mint az minden héten, ez alkalommal is igazi különlegességekkel kedveskednek nekünk a kiadó -és fejlesztőcsapatok, hiszen a létező összes fontosabb platformom terült-terült asztalkák várnak, hogy programot válasszunk magunknak – már persze ha eleve nem lenne mivel lekötni magunkat a hétvégén.

blank

blank

Ismét itt a hétvége és vele együtt azok a játékok, melyeket ellenszolgáltatás nélkül nyüstölhetünk. A választék ezúttal is igen bőséges, ugyanis a horrorzsánertől a multi-lövöldéken át a sportjátékokig mindenki szabadon csipegethet magának valót.

Kezdjük a sort a Games with Gold október második felére eső kínálatával. Mivel már lassan itt a Halloween – amit az Egyesült Államokon kívül már a világ számos országában, köztünk nálunk is ünnepelnek –, nem meglepő, hogy az ijesztgetős játékoké a főszerep. Annyira azonban mégsem kényeztetnek el minket, hiszen csupán két címet kapunk a Maid of Sker (XO) és a Costume Quest (X360) képében. Előbbi egy vérbő túlélő horror, melynek története a brit folklórból merített elég sokat. Adott egy sziget egy ódon hotellel, melynek vértől mocskos folyosóit bekötözött fejű, vak elmebetegek járják. Innen kellene valahogy megmenekülnünk. A Costume Quest-ben pedig egy csapat kisgyermeket követünk, akikre rosszindulatú grubbinok vadásznak, egyetlen reményük pedig a rajtuk lévő jelmez, melyek képesek szuperrobottá vagy merész lovaggá változtatni őket. Mindkét programra november 15-ig van lehetőség lecsapni.

Ha pedig nem menekülni akarunk, hanem szembenézni ellenfeleinkkel, ezúttal a Warface: Breakoutra is lehetőség van jegyet váltani a Free Play Days keretében. A méltán népszerű free-to-play FPS játék mellékága a taktikusabb vonalat próbálja erősíteni, amely kicsit a Counter-Strike-ra hajaz. Mellette egyébként a börtönből szabadulós The Escapists 2-vel, illetve a teniszezgetős AO Tennis 2-vel is múlatható az idő, hátha vagyunk olyan ügyesek, mint Roger Federer vagy Rafael Nadal.

De úgy isten igazából, ahogy a múlt héten, úgy most is leginkább a legújabb Call of Duty epizód, a Black Ops Cold War élvezheti a rivaldafényt. Megtartják ugyanis a játék második bétatesztjét, immáron PS4 mellett Xbox One és a PC platformon is. A 6v6 elleni párharcokban a digitális előrendeléssel rendelkező játékosok már október 15-étől részt vehetnek, a többieknek pedig a mai naptól (október 17-én) kezdődhet meg a móka.

Továbbá zenerajongókként is megkapjuk a fogunkhoz valót, még ha nem is egy kész játék, hanem egy demo formájában. A Kingdom Hearts Melody of Memory című ritmus-akciójátékban – melyben lesz egyjátékos-és többjátékos mód is – az időzítésen a hangsúly, ugyanis zenei ritmusra kell az ellenségeink közé csapni, ez alapján kapunk “kiváló”, “jó” vagy “rossz” minősítést a menet végén. A Kingdom Hearts Melody of Memory november 11-én jelenik meg Playstation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re

Az utóbbi két platforma érkezett meg az oldalnézetes roguelike ScourgeBringer demoja is, melynek története egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol az emberiség fennmaradásának kulcsa a mi kezünkben van.

Hasonló szórakozást ígér a Steam-en elérhető Xuan-Yuan Sword VII demoja is, a kínai akció-RPG-ben Taishi Zhao bőrébe bújva kell démonok nyomába erednünk. Továbbá ugyanitt akad más is, ugyanis az idén 60 éves SEGA egy ingyenes Sonic the Hedgehog 2-vel kedveskedik a jeles alkalomból. De játszható lesz még a szintén a japán cég által fejlesztett Streets of Kamurocho, mely lényegében egy Street of Rage 2 és a Yakuza turmix, valamint az Endless Zone, ami egy szökött katona menekülésének történetét meséli el. Ha pedig ez még nem volna elég, lesz egy a taknok világába elkalauzoló Armor of Heroes, és a klasszikus egypályás Golden Axed is.

És persze az Epic Games-nek is él csötörtöktől-csütörtökig kínált 100%-os akciója, melynek keretében most 10 000 forint értékben lehetünk gazdagabbak.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak