Kapcsolat

Gaming

Ingyenes játékok: ha nem lenne mivel csapatni a hétvégén

Mint az minden héten, ez alkalommal is igazi különlegességekkel kedveskednek nekünk a kiadó -és fejlesztőcsapatok, hiszen a létező összes fontosabb platformom terült-terült asztalkák várnak, hogy programot válasszunk magunknak – már persze ha eleve nem lenne mivel lekötni magunkat a hétvégén.

blank

blank

Talán kezdjük a sort PC-s fronról, azon belül is a már-már hagyományszerűen elérhető játékokkal: az Epic Games ezúttal 12 000 forint összértékben kedveskedik nekünk azzal, hogy 100%-os árkedvezménnyel kínálja a Journey nyomdokaiban járó, ősi mitológiákra és hitvilágokra felhúzott Abzû-t, valamint a Tripwire Interactive fejlesztőinek 2017-es vietnámi lövöldéjét, a Rising Storm 2: Vietna-ot.

Ugyanakkor eközben a Hi-Rez legújabb játékának, a Rogue Company-nek nyílt bétája is kezdetét vette a kliensprogramban, ami az előzetes visszajelzések alapján egy igencsak kellemes csalódásnak tűnik.

Emellett nem csak kész játékokat, hanem megjelenés előtt álló címeket is lehetőségünk van kipróbálni a két pihenőnapon: a Valve áruházában elrajtolt ugyanis az őszi játékfesztivál is, aminek keretében több száz programot vihetünk el egy próbakörre, köztük olyanokat, mint a Ghostrunner, az Everspace 2, a F.I.S.T., a Raji: An Ancient Epic vagy a The Falcooner. Ugyanitt található továbbá a Syberia: The World Before prológusa is, Benoit Sokel belga képregényrajzoló kalandjátékának előzményepizódja. Ebben a már jól ismert Kate Walker-ön túl egy másik lány is felbukkan, aki Walker-höz hasonlóan szintén irányítható karakter.

Ha pedig a demók és próbaidőszakok nem indítják be a nyálelválasztást, most a klasszikus Sonic the Hedgehog 2 is ingyenes behúzható a platformon, amit a későbbiekben bármikor telepíthetünk és játszhatunk vele.

És akkor jöjjenek a konzolok: a Playstation Plus szolgáltatás előfizetőinek a hét folyamán élesedtek az októberi címei, ami a Vampyr, valamint a Need for Speed 2017-ben megjelent darabját, a Paybecket takarja. Az előbbi a horrorzsáner szerelmeseinek válhat ínyére, hiszen a 20. századi London lakosságát tizedelhetjük meg benne, egyfajta Drakula gróf-szerű szerepben. Áldozatainkat ugyanakkor megfontoltan kell kiválasztanunk, ugyanis sem a történet, sem a közhangulat szempontjából nem mindegy, hogy egy egyszerű koldusnak vagy a polgármesternek szlopáljuk ki a vérét.

Ezzel ellentétben a Need for Speed a sebesség megszállotjainak kedvez, akik szabadon kiélhetik száguldási vágyaikat. Mindkét programot november 2-ig van lehetőségünk kiváltani.


Mindezen túl PS4-en már a november 13-án esedékes Call of Duty: Black Ops Cold War nyílt bétája is kezdetét vette, amiben a Domination, Kill Confirmed, Team Deathmatch, Combined Arms és VIP Escort játékmódokat van lehetőség nyüstölni – de a béta egyébként hamarosan a többi platformon is megnyitja kapuit.

Természetesen a Microsoft sem felejtette el konzolos felhasználóit, a Free Play Days keretében pedig három játékot is szabadon kipróbálhatóvá tettej – persze csak azoknak, akik rendelkeznek Xbox Live Gold és Xbox Game Pass Ultimate tagsággal. A kínálat első darabja a Saints Row IV: Re-Elected, mely eléggé feje tetejére állítja a világot, vagyis az Egyesült Államokat. Az elnök ugyanis most képregényes hősöket megszégyenítő szupererővel bír, segítségével pedig akár az anarchia szélére is sodorhatjuk az országot. Igaz, eközben elejét vehetjük egy harmadik Függetlenség Napjának is, ha épp úgy tetszik.

Ezt követi az oldalnézetes, pixel-grafikájú Blasphemous, ami egy vérbeli, vallási elemekkel tűzdelt akcióorgia, ráadásul kissé dark soulsos módra.

Végül itt van az igencsak “beszédes nevű” Assetto Corsa Competizione is, ami egy olasz fejlesztésű autós játék, a célunk benne pedig…, nos, ugyanaz, mint a többi autós játékban: nyomni a gázt, bevenni a kanyarokat, végül megnyerni a versenyt.

Utolsó sorban pedig a Nintendo hibrid-konzoljának felhozatala is egy ingyenesen kipróbálható demoval bővült, ami a Pikmin 3 Deluxe címet viseli. Ebben a játékban egy másvilági kaptány/generális bőrébe bújva kell átverekednünk magunkat számos, logikai és fizikai képességeket is igénylő feladaton.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak