Kapcsolat

Gaming

Ingyenes lesz a Halo Infinite többjátékos módja

blank

blank

A Microsoft az Xbox Games Showcase digitális rendezvényen mutatta be a Halo sorozat következő etapját néhány érdekes információ kíséretében, majd nem sokkal a prezentációt követve több egymástól független forrás is úgy értesült, hogy az Infinite többjátékos módja bárki számára ingyenesen elérhető lesz PC-n, Xbox One-on és Series X-en egyaránt.

A játék multiplayerével kapcsolatban már korábban is vad vádak kaptak szárnya: többek közt, hogy battle royale lesz, illetve még pletykálták azt is egy időben, hogy csak jóval a megjelenés után, extra tartalomként kerül bele a programba. Később a játék fejlesztéséért felelős csapat, a 343 Industries cáfolta ezeket a feltételezéseket, de végül kiderült, hogy a többszemélyes rész valóban nem a megszokott módon érkezik: tudniillik bárki számára elérhető lesz bármiféle ellenszolgáltatás nélkül. A nagy bejelentésre a Halo hivatalos twitteres profilján került sor, ráadásul a bejegyzésben külön kiemelték, hogy Series X kozolon 120 képkocka per másodperces sebességgel nyüstölhetjük majd.

A Microsoft részéről nagyon merész lépés az egyik húzócímük többjátékos módjának ingyenessé tétele, az azonban már most könyvelhető, hogy a megjelenéskor óriási játékosbázisra kell számítani az online szegmensen. Azonfelül nem erősítették meg, de elég valószínű az is, hogy az Infinite crossplay támogatással érkezik majd – azaz a PC-sek és konzolosok egymással is összecsaphatnak. Ugyan a multiplayerről még szinte semmit nem tudni, de a 343 Industries már az XSC-t követve megígérte, hogy hamarosan az online mókából is mutat egy kis ízelítőt.

A játék valamikor 2020 végén kerül a digitális boltok polcaira Xbox One, Xbox Series X és PC platformokon, az utóbbi esetében a Windows Store mellett a Steam kínálatában is elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak