Kapcsolat

Film

Interaktív animációs film készül Batman egyik klasszikus történetéből

blank

blank

A DC Universe Animated Originals jóvoltából újabb 2D-s animációs képregény-adaptáció készül, méghozzá a denevérember egyik klasszikus történetéből, a Halál a csaladbanból. A produkió érdekessége ugyanakkor nemcsak az alapanyag, hanem maga a tálalás is, ugyanis a Black Mirror: Bandersnatch-hez hasonlóan a full motion video technológiára épül – azaz a néző dönthet az olyan eseményekről, mint például Jason Todd, a második Robin halála.

A film az 1988-ban megjelent azonos című képregény történéseit dolgozza fel: ebben Joker egy időzített bombával felszerelt raktárba zárja Bruce Wayne aktuális szárnysegédjét, Jason Toddot. A Sötét Lovag foggal-körömmel küzd, hogy megmentse társa életét, azonban nem sikerül időben érkeznie, így a denevér testközelből kénytelen végignézni Robin halálát.

Ugyan a karakter egy jó pár évvel később – egészen pontosan 2005-ben – feltámadt a Batman: Piros Sisak ellen című történetben (amiből aztán szintén készült egy animációs feldolgozás), Batmant hosszú éveken át gyötörte a fiú elvesztése.

blank

A képregény érdekessége ugyanakkor, hogy ’88-ban maguk az olvasók dönthettek a nem túl sikeres Robin sorsáról. A szavazást telefonos úton bonyolították le a történetfolyam alkotói, aminek eredménye végül a karakter halálához vezetett. Ezt az ötletet vették most újra elő a filmesek is, 32 évvel később pedig egy interaktív film formájában lesz újra lehetőségünk voksolni, hogy Robint élve vagy holtan szeretnénk látni. Határozhatunk úgy, hogy önnön erejéből meneküljön meg, vagy mentora segítse ki őt a kelepcéből. Persze az opció továbbra is fennáll, hogy hagyjuk, hogy Joker – követve a képregény eseményeit – beteljesítse szándékát. Az előzetes információk szerint túlzottan nagy eltérésre nem kell számítanunk egyik történetszálnál sem, ugyanis ha Robin meghal, úgy Piros Sisakként tér vissza, ha életben marad, akkor bérgyilkosnak áll és Vörös Robinként fut tovább, de bizonyos esetekben akár Hush is válhat belőle.

A Halál a családban további különlegessége az is, hogy közvetlenül a 2010-es Batman: Piros sisak ellen animációs film előzménye lesz, aminek ráadásul a szinkronhangjai is visszatérnek, köztük Bruce Greenwood (Batman), Joe Dimaggio (Joker) és Vincent Martella (Robin) is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak