Kapcsolat

Gaming

Ismét egy kiszivárgott Elden Ring-videón pörög az internet, miközben az is kiderülhetett, mikor NEM jelenhet meg a játék

Egy újabb szalmaszálat fújt felénk a szél.

blank

blank

Még ha relatíve értelemben is, de ahogy a való életnek, úgy a videojátékiparnak is megvan a saját jetije, méghozzá az Elden Ring képében. A játékot a fejlesztő FromSoftware még a 2019-es E3-on jelentette be, a háttérsztoriját pedig az a George. R. R. Martin írja, akinek A tűz és jég dala regényciklust (ebből kifolyólag pedig a Trónok harcát) köszönhetjük. Ezeken kívül viszont gyakorlatilag semmit sem tudunk a játékról, azt a keveset is a közelmúltbeli szivárgásoknak köszönhetően: március elején egy vízjeles, igencsak gyatra minőségű előzetes látott napvilágot néhány információ kíséretében, majd még ugyanezen hónapban arról is érkeztek hírek, hogy emiatt csúszhat a megjelenés. Ezen infómorzsák mind-mind nem hivatalos forrásból származtak, szóval kétséges, hogy hihetünk-e nekik, az viszont biztos, hogy az internet most egy újabb kiszivárgott videón pörög, miközben kiderülhetett, hogy elvileg mikor NEM jelenhet meg az Elden Ring.

Az új fejleményekről a VGC számolt be, akik leírják, hogy a hat másodperces klipben (amely valamilyen üvegkupolával ellátott csarnokot meg páncélos katonákat vonultat fel) ugyanaz a Bandai Namco vízjel látható, mint az említett márciusi anyagon, ami arra utal(hat), hogy a két kiszivárgott eset ugyanazon bennfentes keze munkáját dicséri. De nem ez az egyetlen érdekesség az Elden Ring kapcsán: a megjelenés megközelítőleges időpontja is kiderülhetett. A Fromsoftware-t birtokló Kadokawa Corporation éves pénzügyi jelentésében szóba kerülnek az egy hónapja startolt üzleti évben megjelenő játékok is, amik közül többet kiemelnek, mint azokat, amelyek a koronavírus-járvány miatt szenvedtek halasztást. És itt válik érdekessé a történet, az Elden Ring ugyanis a 2022. március végéig tartó év üzleti előrejelzésében szerepelt eredetileg, ami azt jelenti, hogy a megjelenés elvileg igen közel volt. Persze ezt már sokszor hallottuk más esetben is, és tudjuk, hogy nem mindig voltak igazak ezek a pletykák, de már pusztán az is üdítően hatna, ha a csúszással is, de jövő ilyenkor már nyüstölhetnénk a programot.

És ha már a megjelenés szóba került, az Elden Ring két évvel ezelőtt úgy lett beharangozva, hogy PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül. Viszont most már szinte teljesen kizárható, hogy ez a helyzet megmaradt volna. Egyszerűen lehetetlen, hogy kihagyják a PlayStation 5-öt, az Xbox Series X-et és az Xbox Series S-t. Talán idén nyáron újra bejelentik a játékot, mert az jelenleg mintha egy kisebb (vagy nagyobb) gödörben lenne. A magunk részéről reméljük, hogy minél hamarabb kimászik belőle.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak