Kapcsolat

Gaming

Így festene egy bitang, Marvel-féle Amerika kapitány-játék

Most vagy soha.

blank

blank

A kilencedik művészeti ág, azaz a képregények az idők során nemcsak a filmeseket ihlették meg, hanem a videojátékipart is, amely számos címet húzott fel ezen népszerű műfaj alappillérjeire. Persze manapság, amikor kis túlzással már csak az nem csinál egy kockás-feldolgozást, aki nem akar, kézenfekvő, hogy a programok szerelmesei is megkapják a maguk kis szeretetcsomagjukat. És mivel a trónon (DC ide, Kingsman oda) még mindig a Marvel ül, elsősorban rájuk lehetne támaszkodni, hogy előrukkoljanak egy igazán ütős virtuális adaptációval, aminek főszereplője akár az az Amerika Kapitány lehetne, akinek (mozgóképes) története úgy tűnik, nem zárult le a Bosszúállók: Végjáték fináléjában, augusztusban érkezett ugyanis a hír, hogy elkészül a hazafias hős negyedik önálló kalandja is, méghozzá az említett filmben Steve Rogers örökébe lépő Sam “Sólyom” Wilson fő-és címszereplésével. A karakternek már volt ideje ismerkedni a csillagsávos pajzzsal a Disney+-on látott A Sólyom és a Tél Katonája során, de az igazi megmérettetés véleményünk szerint a gyöngyvásznon vár rá. Ennek apropóján pedig a Marvelnél igazán elgondolkodhatnának egy, a Kapitányt középpontba állító videojátékon, amit mi is megtettünk, avagy szerintünk így festene egy bitang jó Amerika Kapitány-játék.

Persze mindezt nemcsak a figurával való rokonszenv és szimpátia mondatja velünk, hanem az a tény is, hogy a Marvel utóbbi időben olyan címekkel kedveskedett a játékosoknak, mint az egyaránt tavaly megjelent Marvel’s Avengers (amely szeptember 30-tól már az Xbox Game Pass kínálatában is elérhető), és a PlayStation 5-exkluzív Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (ennek pedig készül a második része, ahogyan a felnőtt közönséget célzó Marvel’s Wolverine is). Ezen impozáns listához pedig nyugodtan csatlakozhatna Amerika Kapitány, annál is inkább, mivel legutóbb 2011-ben szerepelt önálló programban, méghozzá a Batman: Arkham-klónnak is beillő Captain America: Super Soldier-ben. A játék fő eleme a verekedés volt, de megjelentek benne olyan, tipikusan Rogersre jellemző mozdulatok is, mint például a pajzs feldobása, majd elrúgása. Az új programban a Marvel illetékesei mindezt továbbvihetnék egy nyílt világú kaland formájában, kiegészítve eredeti történetekkel és részletesen kidolgozott helyszínekkel.

blank

Amik közül kettő volt fontos igazán a Kapitány életében, Washington D.C. és New York City. Ezek lehetnének a két fő helyszín a játékban, de mivel Rogers keresztül-kasul bejárta az országot, elképzelhetőek lennének küldetések kisebb városokban is. Az alkotók pedig nyugodtan lemásolhatnák a Days Gone formuláját, és a nemzet hősét beültethetnék Harley-Davidsonjának nyergébe, hogy azzal rójja az országutakat. De ha nagyon messzire kell mennie, használhatná a Quinjet-et is, ami ugyan nem hasonlítható egy Harley-hoz, de azért nagy távolságok esetében praktikusabb. A harcrendszert illetően a Marvel megmaradhatna a már említett Super Soldier-ben és a Marvel’s Avengersben látottaknál, viszont kombinálhatná azokat néhány S.H.I.E.L.D. technológiával, például sokkolókkal vagy horgonykötelekkel, amivel közelebb hozhatnánk magunkhoz az ellent, mint a már szintén említett Arkham-játékok esetében. De egy olyan rendszert is létrehozhatnának, amelyben a Kapitány előre megtervezi pajzsának röppályáját, amivel több rosszfiúval számolhatna le egyszerre, és bevihetne egy végső csapást is. De amiben ez az új játék leginkább különbözne a többitől, az a kooperatív mód beépítése lenne.

Annál is inkább, mivel a Kapitány jobban szeret csapatban dolgozni, a mód pedig lehetővé tenné, hogy akár Sólyom, akár a Tél katonája (vagy éppen mindketten) játszható karakterek legyenek. Ez mindenképpen elősegítené a játék frissességét, egyben több fegyverrel és légi képességgel is járna. A játékosoknak pedig lehetőségük lenne olyan rosszfiúk bőrébe is belebújni, mint Zémó báró, vagy a Vörös Koponya, akikkel aztán egyfajta mini-boss fightokat is vívhatnának az antihős U.S. Agent ellen. A csapatmunka mindenképpen hasznos lenne, amivel a Marvel azt hangsúlyozná, hogy senki sincs egyedül, a barátokra mindig lehet számítani.

Természetesen mindez csak gondolatkísérlet, egyáltalán nem biztos, hogy a Marvelnél tervben van akármilyen Amerika Kapitánnyal kapcsolatos játék is. Csupán felhívtuk rá a figyelmet, hogy a karakterről tán soha többet nem fognak annyit beszélni, mint mostanság. Főleg, hogy idén ünnepli 80. születésnapját, aminek alkalmából vadonatúj képregénysorozatot is kap, amelyben LMBTQ-verziójával is találkozhatunk.

A Captain America: Super Soldier eredetileg 2011-ben jelent meg PlayStation 3-ra, Nintendo DS-re, Nintendo Wii-re, Nintendo 3DS-re és Xbox 360-ra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesnek látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak