Kapcsolat

Sorozat

Itt az újabb Disney+-os Marvel-sorozat, a Sólyomszem első előzetese

Boldog karácsonyt kíván a Marvel!

blank

blank

A világ jelenlegi legsikeresebb mozgóképes franchise-a, a Marvel-moziuniverzum (közkeletű nevén MCU) idén a gyöngyvászon mellett a kisképernyőt is meghódította, hiszen ezidáig három Disney+-os széria (a WandaVision, A Sólyom és a Tél Katonája, valamint a Loki) ültette le a kanapéba a nézőket (a negyedik, az animációs What if… jelenleg is fut). A sorminta pedig folytatódni fog, hiszen olyan címek sorakoznak még a platform tarsolyában, mint a Ms. Marvel, a She-Hulk és a Holdlovag. Vagy éppen a Sólyomszem, mely az eddigi szériákhoz hasonlóan egy, a filmekből ismerős karaktert (Clint Bartont) fog a középpontba állítani. Barton eddig jobbára csak mellékszereplőként tűnt fel az MCU-ban, ez az újabb Marvel-sorozat lesz az első főszerepe, aminek már itt is van az első előzetese.

A trailer (és a bónuszként hozzá csatolt poszter) tanúsága szerint a Sólyomszem története karácsony környékén játszódik, a címszerepet pedig természetesen ismét Jeremy Renner (Tolvajok városa, Mission:Impossible-filmek) fogja játszani. Mellette szerepel még a produkcióban Hailee Steinfeld (ŰrDongó) is, aki a Marvel-képregényekben Sólyomszem társaként, tanítványaként, és későbbi utódjaként szereplő Kate Bishopot fogja megformálni, illetve a nemrég bemutatott Fekete Özvegyben látott Yelena (Florence Pugh) is tiszteletét teszi a Disney+ soron következő MCU-s sorozatában.

Ami nem igazán meglepő, lévén Sólyomszem és Natasha Romanoff elég jóban lettek azóta, hogy Barton tíz éve csatlakozott a franchise-hoz. Az eltelt idő alatt nem tétlenkedett, hiszen tagja lett a Bosszúállóknak is, akiket segített a Thanos elleni küzdelemben is (igaz, előtte a törvényen kívüli életmódot is kipróbálta, mivel nem igazán tudta feldolgozni családja elvesztését, akik a titán legendás csettintése után tűntek el). Ám a világ azóta helyreállt, az előzetesből pedig kiderül, hogy Barton szeretné bepótolni az elvesztegetett időt, ám a legtöbbünkhöz hasonlóan a múlt démonai őt is megtalálják, és kénytelen-kelletlen szembe kell néznie velük.

A Sólyomszem összesen nyolc epizódból fog állni, az első november 24-én kerül fel a Disney+-ra, míg az utolsót december 29-én láthatják az érdeklődők. A sorozat rendezői Rhys Thomas, Bert és Bertie, a forgatókönyvet pedig Jonathan Igla és Katrina Mathewson írta.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak