Kapcsolat

Film

Megérkeztek az első képek a The Flash forgatásáról

Egy új kezdet…

blank

blank

A 2013-ban Az acélemberrel rajtolt DCEU kétségtelenül gödörbe került az évek során – köszönhetően többek közt az építkezési tempónak –, amiből még annak ellenére sem sikerült kikecmeregnie a filmes univerzumnak, hogy tartópillérei között akadt egy-két egész jól sikerült alkotás (Wonder Woman, Aquaman) is. A bukást a gyártó Warner Bros. / DC Films-nél is belátták, a cég azonban ennek ellenére sem tervezi elengedni a DC képregények szuperhőseit, inkább mindent elkövet, hogy feltámassza őket “sírjaikból”. Az első ilyennemű kísérlet kétségkívül idén márciusban zajlott le, akkor küldték ugyanis kisképernyőre Zack Snyder (300, Watchmen) Az Igazság Ligája saját, négyórásra duzzasztott verzióját. A produktum ugyan viszonylag pozitív visszhangot keltett, amire titkon talán a gyártó cég is számított – csak éppen nem bízott benne annyira, hogy a nagyvásznon mutassa be újfent –, ezen törekvés folytatása pedig augusztus 6-án érkezik majd az eredetileg a már említett szuperhősös csapatfilm farvizén eveztetett Öngyilkos Osztag James Gunn-féle újragondolása képében.

Igen ám, a nagybetűs restart azonban csak bő egy évre rá, 2022 novemberében fog bekövetkezni, a tervek szerint ekkor érkezik ugyanis a mozikba a Snyder megaopuszában is látott Barry Allen első önálló filmje, a The Flash, amely Barbara Muschietti producer szerint igazi vérfrissítést fog hozni a DCEU életébe, ráadásul mindezt anélkül, hogy semmissé tenné az eddigi eseményeket.

Izgalomban tehát vélhetően nem fogunk hiányt szenvedni, már csak azért sem, mert bár a középpontba a villámgyors szuperhős kerül, mások is fel fognak bukkanni az oldalán. Az egyik a Tim Burton rendezésében készült 1989-es Batman, majd a három évvel későbbi Batman visszatér címszereplő denevérembere lesz, akit ugyanaz a Michael Keaton fog megformálni, mint akkoriban.

Az immáron sokadvirágzását élő színészről az elmúlt időszakban többször is pletykálták, hogy nemcsak szimplán feltűnik, de újra fel is ölti magára a csaknem harminc éve félredobott denevérgúnyát, nemrég pedig a The Flash rendezője, Andy Muschietti (Az) egyfajta megerősítésként meg is osztott egy képet az Instagramon, melyen a Keaton által viselt jelmez sárgaalapos denevérlogója látható. Ezzel pedig hivatalosan is eldőlt, hogy a sztárral bizony nemcsak a “civil” Bruce Wayneként találkozhatunk majd a vásznon, hanem bizony Batmanként is. Rajta kívül egyébként készültek képek a Barryt játszó Ezra Milleről, illetve a Supergirlt megformáló Sasha Calle-ról (Nyughatatlan fiatalok) is, ám kétségkívül Keaton feltűnése a legnagyobb durranás, még úgy is, hogy a köpenyes igazságosztó szerepén kénytelen lesz osztozni Ben Affleckkel, aki vélhetően ezzel a filmmel búcsúzik el végleg a karaktertől.

Hogy a képeken is látható színészeknek – egész pontosan karaktereiknek – pontosan milyen ráhatása lesz Barry életére, azt most még nem tudni, csupán annyi biztos, hogy a The Flash-film cselekménye a Flashpoint című képregényeken alapszik, melyekben Barry egy alternatív világban ébred, ahol szó szerint semmi sem az, amit ő ismer…

A The Flash tehát várhatóan 2022. november 4-én érkezik a mozikba, előtte viszont találkozhatunk még Black Adammel (2022. július 29.), amire Dwayne Johnson (Jumanji: Welcome to the Jungle) teljes erőbedobással eddz, az év végén (2022. december 16-án ) pedig befut a Jason Momoa (Trónok harca) megformálta Aquaman második önálló filmje, melynek címe a rendező, James Wan (Démonok között) sokatmondó bejegyzése szerint Aquaman and the Lost Kingdom lesz, a sor végén pedig egyelőre a Shazam! 2 áll 2023. június 2-i bemutatójával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak