Kapcsolat

Film

James Wan szokatlan helyről merített ihletet az Aquaman folytatásához

Lehet jövője a horrorba oltott szuperhősmoziknak?

blank

blank

Mint arról június végén beszámoltunk elkezdődött az Aquaman második részének forgatása, mely az Aquaman and the Lost Kingdom címet viseli. A rendezői székben a 2018-ban bemutatott első részt is dirigáló James Wan (Fűrész, Démonok között) ül, aki egy friss interjúban elárulta, hogy egy elég szokatlan helyről merített ihletet Arthur Curry egymilliárd dollárt is átlépő első kalandjának folytatásához.

Wan a Total Film munkatársával beszélgetett készülő filmje kapcsán, itt árulta el, hogy a történet kitalálásakor komoly inspirációt merített egy 1965-ben bemutatott olasz sci-fi horrorból, melynek címe Planet of the Vampires. A Mario Bava rendezte produkció (melynek alapjául az One Night of 21 Hours című tudományos-fantasztikus novella szolgált) középpontjában két űrhajó, pontosabban azok legénysége áll, akik járművükkel lezuhannak egy titokzatos bolygón, a túlélőkre pedig testetlen szellemek kezdenek vadászni. Ez így elsőre nem úgy hangzik, mintha jó alapanyag lenne egy szuperhősfilmhez, de ismerve James Wan filmográfiáját, biztosak lehetünk benne, hogy megtalálja az egyensúlyt a két műfaj között.

Már csak azért is, mivel a direktor az első Aquaman-moziba is csempészett némi horrort, mivel állítása szerint a 2012-ben megjelent Aquaman-The Trench című képregény vonulatát követve mutatta meg a tenger alatti világ félelmetesebbik arcát. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a film biztosan sokakat meglepett részben azért, mert nem ismerték az említett kockást, részben pedig azért, hogy nem vetkőzte le önmagát, és az eddigi alkotásaihoz hasonló sötét, nyomasztó mozit készített. Ugyanakkor nem érezte úgy, hogy ez jót tett volna neki, és reméli, hogy a második részben az emberek könnyebben elfogadják az irányvonalat, mivel ő már lerakta az alapokat.

Hogy James Wan megérzése bejön-e, az még a jövő zenéje, mindenesetre a DCEU filmjei elég sötétek és komorak ahhoz (szó szerint és átvitt értelemben is), hogy egy szűk hatvanéves horrorfilm is inspirációul szolgálhasson nekik. Az Aquaman and the Lost Kingdom a tervek szerint 2022. december 16-án debütál a mozikban, akkor vélhetően kiderül, a rajongók vevők-e erre a koncepcióra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak