Kapcsolat

Másvilág

Japán Bleach-kiállítással ünnepli a manga huszadik születésnapját

Méltó megemlékezés.

blank

blank

Ami a nyugati világnak a képregény, az a távol-keleten a manga, az évtizedek során számtalan író tett le olyan történeteket az asztalra, mely milliókat ragadott magával, nemcsak a papírlapokon, hanem a tévéképernyők előtt is. Az egyik ilyen kultikus alkotás a Kubo Tite tollából származó Bleach is, mely 2001 és 2016 augusztusa között jelent meg, idén tehát már a huszadik születésnapját ünnepli. A jeles alkalomról pedig a műfaj szülőhazájának tekinthető Japán egy kiállítással emlékezik meg-számolt be róla a Crunchyroll.

A portál tájékoztatása szerint a népszerű sónen manga múltjára visszatekintő esemény december 18-tól lesz megtekinthető egészen január 6-ig Tokióban, a Shibuya-negyedben. A kiállítás a Bleach történetében 15 év alatt megjelent karakterekre összpontosít, a főszereplő Icsigo-tól kezdve Rukián át egészen a kétszínű Aizen-ig. A rendezvényről készült egy stílusos videó is, további információk pedig a Weekly Shonen Jump 38. számában lesznek elérhetőek, mely augusztus 23-án jelenik meg.

A Bleach középpontjában a már említett Icsigo áll, aki egy véletlen találkozás során megszerzi egy halálisten, Kucsiki Rukia erejét. Ennek a különleges hatalomnak a birtokában kénytelen lesz vállalni a feladatot, hogy megvédje az embereket a gonosz lelkektől, a lidércektől (vagy hollowoktól) és a halottak lelkét továbbküldje a túlvilágra, a Lelkek Világába.

A mangából a Studio Pierrot gondozásában egy nyolcévados anime is készült 2004 és 2012 között, mely most elérhető a Netflix, a Hulu és a Crunchyroll kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak