Kapcsolat

Másvilág

Japánban egy ősi szentélyben ünnepelték meg a PlayStation 5 “eljövetelét”

Az elektronikai eszközöknek is van istene – tartja a sintó vallás, a felkelő nap országának polgárai pedig egy 1290 éves szentélyben meg is tisztelték a Sony új konzoljának megjelenését.

blank

blank

November 12-én több régióban is boltokba került a Sony next-gen konzolja, ennek apropóján a vállalat anyaországában valóságos ünnepséget csaptak, méghozzá az akihara-i Kanda szentélyt kijelölve a hűhó székhelyéül.

Az imaház, amely Krisztus után 730-ban nyitotta meg kapuit az idők során egyfajta zarándokhellyé vált a technikai eszközökért rajongók körében. Ez ugyanis hivatalosan is az a hely, ahol a sintó papok megáldják a különböző masinákat, mivel szentül hiszik, hogy azok is élvezik valamilyen istenség támogatását – csakúgy mint a művészetek és a tudományok. Ennek tükrében tehát Kanda tökéletes választás volt a buli helyszínéül, mely november 11-én este hat órától egészen éjfélig várta a látogatókat, hogy az egybegyűltek egyfajta “újévként” köszönthessék a PlayStation legújabb generációját.

A PlayStation 5 kis hazánkban november 19-től lesz kapható – azaz inkább csak debütál, mivel készlethiány miatt sajnos egy ideig még csak az előrendelők kisebb csoportja juthat hozzá a megjelenéskor.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak