Kapcsolat

Gaming

Játszhatóvá vált az elkaszált Tomb Raider remake

Egy nőtől sose kérdezd a korát!

blank

blank

Nem titok, hogy már a 2013-as Tomb Raider reboot előtt is voltak tervek a sorozat revitalizálását illetően. A 2007-es Anniversary előtt a tízéves évforduló megünneplését eredetileg a Core Design hozta volna el kizárólag a Sony kézikonzoljára, avagy PSP-re a Tomb Raider: 10th Anniversary képében, de az ötletet végül kukázták, hála a Crystal Dynamics multiplatform ötletének. Az elkaszált Tomb Raider remakeből aztán majdnem egy Indiana Jones-játék lett, de végül ez a koncepció is a süllyesztőben végezte, párhuzamosan a játékba tolt pénzzel és energiával.

Na persze nem ez tette be a kaput a Core Design-nak, ugyanis már ezt megelőzően is javában lefelé ívelt a stúdió pályája: a 2003-as Angel of Darkness fejlesztése után csupán kettő felejthetőre sikeredett PSP-játék (a Smart Bomb és a Free Running) hagyta el a stúdió műhelyét, az utolsó mentsvárukat pedig az eredetileg Tomb Raiderre tervezett, de végül Indiana Jonesszá lett játék jelenthette volna, már ha a dolgok a tervek szerint alakulnak, és akkor talán a rolót sem kellett volna lehúzniuk 2010-ben.

Na, de mielőtt a történelemlecke végére érnénk, fontos megemlítenünk, hogy az elveszettnek hitt Tomb Raider végül nem vált Harrison Ford (Star Wars) ikonikus kalandor-régészprofesszorává, hanem ugyanaz a pisztolyokkal akrobatizáló nő maradt – legalábbis ahhoz hasonló –, mint akit 1996-ban megismerhettünk. A slusszpoén pedig, hogy mindezt az Internet Archive jóvoltából akár mi magunk is megnézhetjük magunknak, méghozzá ERRE A LINKRE KATTINTVA.

Némi szöszölésre azért nem árt felkészülni, mivel egy patch és a Visual Studio telepítése mellett egy PS4 vagy Xbox One kontrollerre is szükség lesz ahhoz, hogy ne csak elindítani, hanem játszani is lehessen a játékot. Na persze nagy akciózásokra senki se számítson, révén, hogy egy befejezetlen projektről van szó: csak üres helyszíneket fedezhetünk fel Peruban, Görögországban, illetve a Croft-kastély bizonyos szegletein.

Ha pedig rákaptál a TR-nosztalgiázásra, akkor érdemes inkább várni az egyelőre még csak pletyka szintjén létező Tomb Raider: The Ultimate Experience komplett kollekcióra. Ha van valóságtartalma a korábban “kiszivárgott” plakátnak, akkor esélyesen idén jelenhet meg a gyűjtemény, hiszen 2021-ben ünnepeljük Lara Croft 25. születésnapját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak