Kapcsolat

Gaming

Jelentős mérföldkőhöz ért a Call of Duty: Mobile

Mindössze egyetlen év kellett hozzá.

blank

blank

Egy éve debütált az Activision nagy múltú FPS-lövöldéjének zsebben hordozható változata a Tencent jóvoltából. Az talán senkit sem ér meglepetésként, hogy már akkor is hatalmas volt az érdeklődés a játék applikáció iránt, olyannyira, hogy még a mobilos PUBG-t és a Fortniteot is megelőzte. Ráadásul a nagytesó(k)ra jellemző pörgős és izgalmas játékmenetnek és természetesen a könnyedebb kezelhetőségnek köszönhetően pedig sikerült a játékosokat is megtartania. Sőt azóta csak még többen lettek.

Ez a játékostábor nyár elejére már 250 millióra dagadt, 327 millió dollárt hozva az Activision és Tencent konyhájára, a számok azonban itt nem álltak meg. Matt Lewis, a Call of Duty: Mobile menedzsere a minap a Twitteren jelentette be a nagy hírt, ami szerint a játék mostanra elérte a 300 milliós álomhatárt.

Kapcsolódó: Call of Duty Mobile: bárki bezsebelheti az új Battle Pass jutalmakat

Habár ez nem Lewis szájából hangzott el, a CoD: Mobile a 11. szezon beköszöntöttére 480 milliós árbevételt produkált, ami egyben új rekord is a négyhavi bevételek tekintetében. A korábbi profit-csúcsot egyébként február és május között érte el a játék a maga 53 milliójával – ez most közel annak triplája (153 millió).

Az ingyenesen játszható Call of Duty: Mobile első verziója 2019. október 1-jén jelent meg kizárólag mobiltelefonokra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak