Kapcsolat

Sorozat

Jó hírek érkeztek a Netflix-féle Vaják háza tájáról

Innen már csak egy karnyújtásra van a bemutatótól a Vaják 2. évada.

blank

blank

Lassan másfél év telt el azóta, hogy Ríviai Geralt a könyvek és a videójátékok után a kisképernyőn is elkezdte irtani a szörnyeket, valamint szerelmi kalandokba keveredett a szebbik nem mindenféle varázserőket birtokló képviselőivel. Az élőszereplős Vaják sorozat a Netflix válasza volt a Trónok harcára, a folytatás azonban mind a mai napig nem készült el, pedig az emberek már tűkön ülve várják. Igen ám, csak hogy a pandémia több ízben is keresztbehúzta a cég számításait, ami miatt le kellett állniuk a kameráknak, mindezt pedig még egy, a címszereplő vajákot alakító Henry Cavillt (Az acélember, Enola Holmes) ért baleset is tetőzte. Emiatt a showrunner Lauren S. Hissrich (Daredevil) a szokásosnál is feszesebb munkatempót diktált, aminek köszönhetően végre jó hírek is érkeztek a sorozat háza tájáról: véget értek a második évad forgatásai.

A hírről egy Instagram-sztoriban számolt be a csapat sminkeseként dolgozó Jacqueline Rathore még két nappal ezelőtt, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban a vágószobában dolgozóké és a speciális effektusokért felelős szakembereké a terep, hogy az utómunkálatokkal teljes értékűvé tegyék a Vaják következő szezonját. Amit a Netflix a jelek szerint amolyan házon belüli bulinak szánt, mivel a nemrég szerződtetett hét új arc között a szintén a streamelős óriás kínálatában elérhető A Bridgerton család két szereplőjét, Adjoa Andoht és Chris Fultont is ott találjuk – már persze ha netalántán oda tévednénk… Na nem mintha eddig nem lett volna elég neves a kompánia, elég csak a Nivellent megformáló Kristofer Hivjura (Trónok Harca), vagy a Geralt mentorát, az önálló spin-offot kapó Vesemirt alakító Kim Bodniara (Megszállottak viadala) gondolnunk.

blank

A jó hírek sora pedig itt nem ér véget, tekintettel arra, hogy a Netflix az első évad után nem pusztán Andrzej Sapkowski Vaják regényeiben gondolkodik, mivel a következő felvonás nagyban merít a szintén lengyel CD Projekt Red videójáték-trilógiájából is. Legalábbis a harmadik részből, ugyanis a napokban megjelent fotók tanúsága szerint az ebben feltűnő lovas kísértethorda, a Vad Falka is tiszteletét teszi a történetben. Az viszont, hogy mikor láthatjuk őket, valamint Geraltot, Cirit, Yennefert és a többieket, hivatalosan még nem dőlt el, de ha az utómunkák jó ütemben haladnak, nem elképzelhetetlen, hogy az idei év végén ténylegesen is műsorra kerülhet a Vaják 2. évada, ahogy azt eredetileg tervezték

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak