Kapcsolat

Gaming

Jön a Left 4 Dead 3, csak nem úgy hívják

De még csak nem is Left 4 Blood vagy Back 4 Dead.

blank

blank

Körülbelül csak nevében nem hívják Left 4 Dead 3-nak az új Left 4 Dead, akarom mondani: Back 4 Blood játékot. Erről árulkodik a hozzá ma hajnalban, a The Game Awards díjátadója alatt kiadott kettő darab trailer is, melyek egyikében beleleshettünk a játékmenetbe is. És bár élünk a gyanúperrel, hogy erősen szkriptelt felvételeket láthattunk, a koncepció lényegét így is sikerült átadni.

Ugyan az alapfelütés egy jottányit sem változott, a Back 4 Blood során már megint a zombiapokalipszis kellős közepén kell majd túlélnünk. A fejlesztő váltig állítja, hogy semmi köze sincs a Left 4 Dead 3-hoz, hiszen itt ránézésre paraziták, nem pedig egy vírus a hibás, de csak a vak nem látja az egyezéseket, hiába a névváltoztatás. A játékmenet-videó végén feltűnő ugrándozós, hálóköpős négykarú dög (Hunter), a rohamozó fatörzskarú zombi (Charger), a hatalmas kődobáló (Tank), és a többször is látható gyomorrontásos felrobbanó jószág (Boomer) minimum erős hasonlóságokat mutat.

A Back 4 Blood fejlesztéséért a Left 4 Dead erdeti alkotógárdája, a Turtle Rock Studios felel, akik a balsorsú Evolve után visszatérnek ahhoz, amihez igazán értenek. A tavaly márciusban bejelentett játékra már nem is kell sokat várni, 2021 június 22-én várható a megjelenése a Warner Bros Interactive Entertainment gondozásában.

A gyökerekhez való visszatérés pedig egyúttal azt is jelenti, hogy továbbra is egy kooperatív FPS-sel állunk szemben. A Back 4 Blood-nak a kampány mellett kompetitív játékmódja is lesz, melyben a különleges mutációkkal “megáldott” zombik felettébb gusztustalan bőrébe bújhatunk majd. További részletekkel egyelőre nem szolgált a Turtle Rock Studios, csak annyit írnak weboldalukon, hogy nem szimpla ismétlésről, hanem a zombigyilkolászós együttműködő műfaj továbbfejlesztésről van szó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak