Kapcsolat

Sorozat

Jön a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sorozatváltozata, előzetes is van hozzá

Bűneinkért előbb-utóbb fizetnünk kell.

blank

blank

Az 1970-es évek elején új alműfajjal gazdagodott a horror tárháza: az addig jobbára szörnyekhez, zombikhoz, vámpírokhoz és kísértetekhez szokott közönség megismerkedhetett a hentelésből és kaszabolásból álló slasherrel, mely azóta olyan darabokat adott a filmtörténetnek, mint a Halloween, a Péntek 13., a Rémálom az Elm utcában, vagy a huszadik század végének tán legismertebb tinihorrorja, a Sikoly (melynek főszereplője, Ghostface a hírek szerint fel fog tűnni az idei halloweeni Call of Duty: Warzone-ban). Wes Craven filmje 1996-ban került a mozikba, egy évvel később pedig érkezett a hozzá nagyon hasonló tematikájú Tudom, mit tettél tavaly nyáron, amiben Ryan Phillipe (Kegyetlen játékok), Freddie Prinz Jr. (Scobby-Doo-filmek), Jennifer Love Hewitt (Szellemekkel suttogó) és Sarah Michelle Gellar (Buffy, a vámpírok réme) játszik macska-egér játékot egy kegyetlen gyilkossal. A filmnek az idők során két folytatása készült, most viszont az Amazon Prime Video jóvoltából jön a sorozatváltozata is, amihez már az az első előzetes is megérkezett.

Azt talán kevesen tudják, hogy az 1997-ben bemutatott mozi egy könyvadaptáció, méghozzá Lois Duncan 1973-as, azonos című (I Know What You Did Last Summer) regénye alapján. A film azonban csak lazán követi a kötet cselekményét, ellentétben a sorozattal. Az alapok azonban változatlanok, hiszen itt is megismerünk négy fiatalt, akik a szalagavató estéjén lemennek szórakozni a tengerpartra, ám a bulinak tragédia lesz a vége, mivel autójukkal elütnek egy arra járó gyalogost. A társaság tagjai ijedtükben úgy döntenek, hullámsírba teszik a szerencsétlenül járt áldozatot, ám kiderül, hogy a hulla nagyon is él, ám egyikük végleg elhallgattatja. Tettük után megesküsznek, hogy a titkot magukkal viszik a sírba, ám egy év múlva egyikük különös üzenetet kap, melynek írója azt állítja, tudja mi történt tavaly nyáron. Az események ekkor vesznek szörnyű fordulatot, hiszen a titokzatos levélíró elkezd vadászni rájuk, hőseink pedig (miközben próbálják megfejteni, ki tör az életükre) fényt derítenek lakóhelyük néhány olyan titkára is, amelyek jobb lett volna, ha a feledés homályába vesznek.

Ezen kis szinopszis alapján az szűrhető le, hogy a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sorozatváltozata nem sokban fog különbözni a filmtől, ám ha az ugyancsak az Amazon égisze alatt készülő The Boys-ra vagy az Invincible-re gondolunk, rájöhetünk, hogy a minőségre vélhetően nem fogunk panaszkodni. A széria gyártója az Amazon Studios mellett a Sony Pictures, producere és vezető írója Sarah Goodman, a főbb szerepekben pedig Madison Isemant, Brianne Tjut, Ezekiel Goodmant, Ashley Moore-t, Sebastian Amorusot, Fiona Rene-t, Cassie Beck-et, Brooke Bloom-ot és Bill Heck-et láthatjuk. A Tudom, mit tettél tavaly nyáron összesen nyolc epizódot számlál, melyből az első négyet október 15-én láthatjuk, a maradék pedig heti bontásban érkezik október 22. és november 12. között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak