Kapcsolat

Film

Jonah Hill és Joaquin Phoenix közös filmje egy “pszichiáter” lesz, mi pedig a páciensek

A Wall Street farkasa sztárja saját pszichoterápiás élményeiről forgat dokumentumfilmet, melyet akár a hétköznapi emberek is felhasználhatnak problémáik kezelésére.

blank

blank

A mai rohanó és zűrzavaros világban nem ritka jelenség, ha valaki időnként a puszta mindennapok iramába is beleroskad. A legtöbben egy nagy levegővétellel igyekeznek átvészelni ezen ínséges időszakokat, de olyanok is akadnak, akik élvezeti szerekhez, alkoholhoz, drogokhoz, esetleg gyógyszerekhez folyamodnak inkább, mintsem erőt vennének vagy mernék szakember segítségét kérni. Nos, úgy tűnik, őket (is) célozza meg Jonah Hill (A Wall Street farkasa) második nagyjátékfilmes rendezésével, amely egy nem mindennapi, pszichológiai dokumentumfilm lesz.

A 36 éves színész filmje főszerepében Dr. Phil Stutz pszichoterapeuta tűnik fel, aki a szakma egyik legelismertebbjének számít. Az orvos korábban börtönpszichiáterként dolgozott Rikers Island-en, az elmúlt harminc esztendőben azonban inkább saját útját járta, hogy az elébe kerülők pszichéjét istápolja. Neve egyébként irodalmi körökben sem ismeretlen, legnépszerűbb műve a The Tools című önsegítő könyv, amit Barry Michels-szel közösen írtak 2012-ben. Stutz filozófiája, hogy a lelki problémákat nem leküzdendő bajként, hanem életformáló lehetőségként kell tekinteni. Ezt a mentalitást szeretné átadni Hill is készülő művével, hogy azok is képesek legyenek segíteni magukon, akik semmiképpen nem szeretnének beavatni egy szakembert személyes dolgaikba.

Az egyelőre cím nélküli film – melyet Hill Instagram oldalán jelentett be – társproducere Joaquin Phoenix (Joker) lesz, bemutatójára pedig a Netflixen fog sor kerülni. És bár Hill megközelítőleg sem számít egy pszichológia géniusznak, a téma mégsem áll oly távol tőle, hiszen már debütáló filmjében, a Mid90s-ben is érintette azt, csak ott a bajokra az erőszak és alkohol a felelet. Most határozottan a másik végletből közelíti meg a dolgot. Az elhatározás mindenképp merész és veszélyes, a megvalósítás pedig provokatív lehet rossz kezekben. Hogy aztán mi sül ki belőle, az jó kérdés, dacára annak, hogy egy sosem látott filmes formátumról van szó, mi mindenesetre kíváncsian várjuk a végeredményt. Hill egyébként saját terápiáiból merítve igyekszik boncolgatni a témát, tehát nem csak egy légbőlkapott valamiről van szó, a színész ugyanis pontosan tudja – legalábbis úgy tűnik –, mit szeretne kihozni produktumából.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak