Kapcsolat

Film

Jönni jön az új A Karib-tenger “csak-csaj” kalózai – de mégis mi a fene lesz ez?

Vár téged a horizont, Harley Quinn.

blank

blank

Azt jó ideje tudható, hogy a Disney az egykor óriási sikernek örvendő, az utolsó filmekre azonban nagyon leült A Karib-tenger kalózai széria újrázására kötelezte el magát, mindezt ráadásul Johnny Depp (Ollókezű Edward, Rémálom az Elm utcában) és egyben Jack Sparrow nélkül… csak csajokkal. A törekvésről, ami szerint a Salazar bosszúja alcímű ötödik felvonás kudarca után a szokottól nagyon eltérő, új alapokra szeretnék fektetni a franchise-t ~két éve hallottunk először. Ezt az egeres cég akkoriban még a Deadpool íróival, Rhett Reese-szal és Paul Wernick-kel gondolta papírra vinni, de kreatív nézeteltérésekre hivatkozva ők végül kihátráltak a feladat mögül.

Ugyanakkor nemcsak a történetalkotók terén történtek komolyabb változások: korábban Karen Gillan (A galaxis őrzői) volt kiszemelve az egyelőre névtelen főhős szerepére, helyét végül Margot Robbie (A Wall Street farkasa, Öngyilkos Osztag) vette át. A nagy hírről még nyáron olvashattunk, a színésznő pedig most egy Collidernek adott interjúban meg is erősítette ezt, miközben legújabb filmjét, a Dreamland-et reklámozta. Robbie elmondta, hogy a film – amelyben újra együtt dolgozhat Christina Hodson forgatókönyvíróval, aki a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) szkriptjét is szállította – igazi csajos erőtől fog duzzadni: „Nagyon sok benne a női energia. Még túl korai beszélni a filmről. Nyilvánvalóan imádom Christinát [Hodson], de nem én vagyok A Karib-tenger kalózai producere, szóval annyi a dolgom, hogy hátradőljek és várjam a fejleményeket. Nagyon- nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy kulcsfontosságú női elemet adjunk ehhez a világhoz.”

A nyilatkozatból és a korábbi inforómorzsákból már világossá vált, hogy az új rész egy eredettörténet lesz tele új szereplőkkel, vagyis a női főszereplős történet nem egy spin-off lesz, ami több, vagy legalább egy szálon kapcsolódik a “fősodorhoz”. Mindebben a pláne pedig az, hogy a Disney egy másik A Karib-tenger kalózai projekten is ügyeskedik már, méghozzá a tavalyi Csernobil sorozat rendezőjével, Craig Mazinnal és a korábbi részek forgatókönyvírójával, Ted Elliott-tal (A magányos lovas) a fedélzeten. Tehát egyszerre két különálló kalózos film is kilátásban van, melyek a jövőben egyszer még keresztezhetik egymást. Egyelőre nem tudni, mikor láthatjuk őket, a legoptimistábbak 2021 végi, esetleg 2022 eleji premiert vizionálnak, de a magunk részéről mi erre nem sok esélyt látunk. 2022 vége esetleg már szóba jöhet, de előbb aligha.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak