Kapcsolat

Tech

Már jövőre egy újratervezett PlayStation 5 érkezhet a piacra

Csak jusson végül mindenkinek egy a masinából…

blank

blank

A Sony legújabb PlayStation konzolját már tavaly novemberben elkapkodták a boltok polcairól, ami a japán vállalatnak egyfelől jó hír, másfelől viszont a súlyos készlethiány miatt sok kritika is éri őket, hiszen vannak olyanok, akik még mindig nem jutottak hozzá a masinához (az olyan esetek pedig, hogy az üzérkedők felvásárolják a vásárlók elől a gépeket, vagy a nyílt utcán rabolják ki az azokat szállító autót, csak tetézik a problémát). És bár a Sony úgy nyilatkozott, hogy valószínűtlennek tartják, hogy ez a helyzet drasztikusan javulni fog a jövőben, mindez nem akadályozza meg őket abban, hogy elkészítsék a PS5 újratervezett változatát, amely egy friss értesülés szerint már jövőre megérkezhek a boltok polcaira.

A hírről a VGC számolt be a tajvani (és e téren általában megbízható) DigiTimes beszámolója alapján, ami szerint máris megkezdődött a munka a PlayStation 5 első jelentős hardveres ráncfelvarrását illetően. A portál szerint az újratervezett masina elsősorban a célból készül, hogy a Sony jelentősen le tudja faragni az előállítási költségeket, így várhatóan nem lesz sem jobb, sem erősebb a jelenlegi modellnél, maximum picit kevesebbet fog fogyasztani. A legszembetűnőbb változtatás kétségkívül az, hogy az AMD átállíthatja a processzort 7 nanométerről 6-ra, ami ugyan nem a legmodernebb technológia, de az 5 nanométeres koncepciót túl drágának találta a Sony a pénztárcájához. Akárhogy is, az újratervezett processzor remélhetőleg segíteni fog abban, hogy több PlayStation 5 találhasson gazdára, mégpedig úgy, hogy egyszerűen kapható lesz.

Persze az újratervezést még hivatalosan senki sem erősítette meg, de nagy valószínűséggel ez hamarosan megtörténik, mivel Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója maga is úgy nyilatkozott, hogy a vállalat minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megbirkózzon a globális készlethiánnyal, ideértve a hardverek potenciális megváltoztatását, és a félvezetők más forrásokból való beszerzését. Hogy ez pontosan mit takar, az nem került szóba, de biztosak lehetünk benne, hogy Totoki nem a levegőbe beszélt.

Az efféle generációközi frissítések egyébként megszokottak a hosszú életciklusú játékkonzolok esetében, a gyártók folyamatosan törekednek a gyártási költségük csökkentésére, plusz az időközben felfedezett dizájnhibáik javítgatására. Az újratervezett hardverű PlayStation 5 állítólag 2022 második vagy harmadik negyedévében kerülhet majd piacra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak