Kapcsolat

Gaming

Máris kaszát kapott a Magic: Legends, a béta azonban őszig még éles marad

Nem túl varázslatos vég.

blank

blank

Szűk 30 évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg az első, úgynevezett gyüjtögetős kártyajáték, a Magic: The Gathering, amely azóta mondhatni, meghódította a golyóbist, hiszen egy közelmúltbéli statisztika szerint 12 millióan játszanak vele. A játékot egy vagy két játékos játszhatja nyomtatott, vagy virtuális lapokból álló paklikkal, utóbbi az internetes Magic: The Gathering Online programnak köszönhetően. A játék népszerűsége az évek alatt sok hasonszőrű tematikájú utódot fialt, 2019-ben pedig a Perfect World és a Cryptic Studios bejelentettek egy MMO-t Magic: Legends címmel, mely ARPG-formában próbál meg némi új színt adni a franchise-nak. A program PC-s bétatesztje márciusban el is indult, és úgy tűnt, minden sínen van, ám derült égből villámcsapásként jött a bejelentés: a nagyreményű Magic: Legends kaszát kapott, ám némi öröm az ürömben, hogy a béta őszig még egészen biztosan éles marad.

A hírről maguk a fejlesztők számoltak egy twitteres posztban, ahol leírják, hogy a Magic: Legends véglegesen október 31-én zárja be kapuit, azok a játékosok pedig, akik pénzt költöttek a programra, teljes kártalanításban részesülnek. Ezenkívül arról is tájékoztatnak, hogy a szerverek a béta leállásáig normálisan fognak működni, és a különböző kozmetikai cikkek és tárgyak megvásárolhatóak a Legends virtuális pénzével, az Aether segítségével, a Zen Shop nevű virtuális áruház viszont már bezárta kapuit.

A kasza híre egyébként azért is váratlan, mivel a két évvel ezelőtti bejelentés után a Magic: Legends egyértelműen a figyelem középpontjába került, sokan azt gondolták, hogy a játék a Cryptic Studios korábbi nagy sikereinek (Neverwinter, Star Trek Online, Champions Online) nyomdokába fog lépni. Ez végül sajnos nem fog megtörténni, ám a törlés okát a stúdió a közleményben nem hozta nyilvánosságra, de valószínű, hogy a fogyó játékosszámhoz van köze. A béta indulásakor ugyanis sokan akadozásokról, és más technikai problémákról számoltak be, és a stúdió hiába igyekezett ezeket kiküszöbölni a gyorsjavításokkal, az érdeklődés továbbra is alacsony szinten mozog. Mindezek ellenére a fejlesztők nekik is köszönetet mondanak kommünikéjükben, különös tekintettel azokra, akik részt vettek az alfa és a béta tesztekben, és visszajelzéseikkel segítették a munkájukat. Mint írják, “nélkületek nem juthattunk volna el idáig.”

A Magic: Legends útja tehát véget ért, mielőtt elkezdődött volna, de a rajongóknak nincs okuk szomorkodni: hamarosan érkezik az Adventures in the Forgotten Realms nevű új kártyasorozat, benne a Dungeons & Dragons karaktereivel, a kalsszikus kártyajáték digitális verziója, a Magic: The Gathering Arena pedig ingyenesen elérhető PC-re, Androidra és iOS-re is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak