Kapcsolat

Gaming

Képeken a Ghost of Tsushima: Director’s Cut helyszíne

A múltja elől még egy szamuráj sem menekülhet.

blank

blank

Ahogyan az évezred elején készült A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka hozott új színt a kissé megkopott kalózos filmekbe, úgy állította ismét a figyelem középpontjába a szamurájokat a Ghost of Tsushima is, csak éppen filmes helyett videójátékos berkekben. A Sucker Punch tavaly nyáron megjelent PS4-exkluzív nyílt világú akció-kalandjátéka tényleg a zsáner üde színfoltjaként érkezett, nem csoda hát, hogy mozgóképes formátum is készül belőle (viszont hogy tud-e olyan sikeres lenni, az már egy másik lapra tartozik). A stúdió és a Sony azonban úgy tűnik nem állnak meg ennyinél, az amerikaiak ugyanis a múlt hónapban bejelentették, hogy érkezik a Ghost of Tsushima: Director’s Cut, amely a PlayStation 5 képességeinek kihasználása mellet egy új sztoriszálat is tartalmazni fog. Ennek helyszíne pedig nem más, mint az Iki-sziget, melyet most képeken is jobban szemügyre vehetünk.

A fotókat a PlayStation osztotta meg Twitteren, és elnézve őket a fejlesztők igencsak odatették magukat, ahogyan a Ghost of Tsushima tájai esetében is történt. A Director’s Cut helyszíne egyébként megegyezik azzal, amelyről szintén júniusban terjedt el, hogy az alapjáték készülő kiegészítőjében fog szerepelni, ami úgy tűnik, meg is valósul. A történetet illetően nagy változtatásokra nem kell számolni, a PlayStation Blog bejegyzése szerint a játékosoknak ugyanúgy Jin Sakait kell majd irányítaniuk, aki visszatér a szóban forgó Iki-szigetre, amelyet egy mongol hadúr, Ankhsar Khatun ural. Vele kell tehát felvennünk a harcot, ami nem ígérkezik könnyűnek, lévén a férfi népének nemcsak katonai, de (amolyan sámánként) lelki vezetője is. A küzdelem közben pedig jobban megismerhetjük Jin múltját, valamint azokat a traumákat, amelyekben az alapjátékban csupán utalások történtek.

A Ghost of Tsushima: Director’s Cut augusztus 20-án jelenik meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, előbbi esetében 20 dollárba kerül a frissítés (ha megvan az alapjáték), míg a PS5-ös verzióért 30 dollárt kell kicsengetni (ezzel kapcsolatban egyébként a Redditen sokan nemtetszésüket fejezték ki, mivel szerintük a Sony részéről ez a 10 dollár plusz nem igazán jó marketingfogás).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak