Kapcsolat

Film

Képeken az igazság ligájás Joker, na de hol vannak az arctetkói?

Ez már korántsem tréfa.

blank

blank

Talán még mindig hihetetlennek hangzik, de ténylegesen is bemutatásra kerül Zack Snyder (Wathcmen) saját Az Igazság Ligája változata, méghozzá egy HBO műsorára tűzött, négyórás film keretében. Ráadásul már a premier is igen közel, a produktum ugyanis március 18-án debütál a streaming platformon. Az időpont közeledtével pedig egyáltalán nem meglepő, hogy a direktor egyre intenzívebben oszt meg újdonságokat, kezdve az infómorzsáktól az előzeteseken át egészen a képekig. Nemrég tudtuk meg például, hogy milyen jelentősége lesz a Henry Cavill (Vaják, Enola Holmes) által alakított Superman fekete ruhájának, illetve arra is fény derült, hogy új kedvcsinálót legközelebb Valentin-napon, azaz február 14-én láthatunk majd. Na meg aztán itt van egy kisebb adagnyi monokróm fénykép is, melyeken Jared Leto (Morbius) Jokerét vehetjük alaposabban szemügyre – mert ugye valamilyen úton-módon ő is felbukkan a cselekményben Deathstroke mellett.

blank

A 2016-ban Az Igazság Ligája farvizén érkezett Öngyilkos osztag bűn bohóchercegéről nagyon tömören azt ildomos tudni, hogy eredetileg nem szerepelt a 2017-es, Joss Whedon (Bosszúállók) által befejezett Liga-filmben, Snyder viszont látott benne annyi fantáziát, hogy a pótforgatások során őt is belecsempéssze opusába. A hír már önmagában rengeteg teóriát szült a rajongók körében, az újonnan felszínre bukott képek viszont ezekre is rátettek egy lapáttal, amiért Joker teljesen máshogyan néz ki rajtuk, mint ahogy legutóbb láthattuk. A legszembetűnőbb változások közé tartozik többe közt, hogy sokkal hosszabb és kevésbé zöld a haja, valamint hogy az arcáról teljesen eltűntek a tetoválások. Ezen a porton érdemes megemlíteni, hogy David Ayer (Harag) – szakítva a képregényes hagyományokkal – egyfajta “gengszteresebb” módon szerette volna ábrázolni a karaktert, ezt viszont rengeteg rajongó kifogásolta. Na persze nem ez volt az Öngyilkos osztag legnagyobb hibája, de ebbe nem mennénk most bele, a lényeg, hogy a csapat akkor és ott Jokerestől ment is a levesbe, ez azonban mára megváltozott. Egyrészt az osztag James Gunn (A galaxis őrzői) gondozásában éled újjá egyfajta fél-rebootként (több visszatérő szereplője is lesz), kapott egy nem szó szoros értelmében vett folytatást a Ragadozó madarak képében, és persze Joker is visszatér a DCEU berkein belül, csak épp nem megszokott köntösében.

Egyes teoretikák szerint a jelentősebb külcsínyváltozás oka, hogy a karakter az úgynevezett Knightmare részeként teszi majd tiszteletét, amelynek első képkockáit a Batman vs. Superman: Az Igazság hajnalában láthattunk. A posztapokaliptikus világban játszódó pár perces jelenet a Ben Affleck (Az Argo-akció) által játszott Batman víziója volt egy olyan alternatív jövőről, melyben Darkseid átvette a hatalmat a Föld felett, Superman pedig Lois Lane halála révén teljesen kiszolgáltatottá vált az úgynevezett Életellenes Egyenletnek: annak a matematikai formulának, amivel Darkseid bármilyen élőlényt képes az irányítása alávonni. A Sötét Lovag pedig (amolyan DC-s Mad Max-ként) az ellenállás maradékával húz kesztyűt az új világrend ellen. Ezt a Whedon-féle filmben végül nem magyarázták meg, de tekintettel arra, hogy Snyder Darkseidot is szerepeltetni fogja saját változatában, minden bizonnyal megkapjuk a válaszokat az ominózus Knightmare-rel kapcsolatban. És egyes teoretikák szerint itt jöhet képbe Joker is a denevér legnagyobb nemeziseként, akit az igazságosztó immár nem “gengszternek” lát álomvilágában, hanem a halál egyfajta ijesztő kísértetének. Ugyanakkor az is benne van a pakliban, hogy a bohóc a szörnyű valóság részeként jelenik meg, aki ismételten vegyszerbe mártotta magát, hogy újjászülessen – képregény-olvasók előnyben, ez a történet ugyanis már megtörtént a füzetek lapjain.

Bármi is legyen az igazság, Joker szerepeltetése már önmagában is elég ambciózus, már csak abban kell bíznunk, hogy Snydernek sikerül olyan filmet leraknia elénk, amely képes lesz felérni nevéhez, és ráadásul még méltó búcsút is vesz Leto karakterétől.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak