Kapcsolat

Képregény

Képregény formájában is megelevenedik az Immortals Fenyx Rising

Olümposzi kalandok part 2.

blank

blank

Közel egy hónappal az Assassin’s Creed: Valhalla megjelenése után a Ubisoft boltokba küldte másik üdvöskéjét, az Immortals Fenyx Rising-ot. A kissé rajzfilmszerű programban a görög mitológia egy szelete elevenedik meg a játékosok előtt, melyben Blessed szigetét kell felszabadítaniuk a szörnyek uralma alól. Ez pedig minden bizonnyal kiváló szórakozásnak ígérkezik, olyannyira, hogy a francia stúdió a Dark Horse Comics-szal karöltve úgy döntött, képregényként is elmeséli (sőt, tovább tágítja) a címszereplő Fenyx történetét, amit így azok is megismerhetnek, akik a kontroller/billentyűzet gombjai helyett jobban szeretik a papír érintését.

A füzet az Immortals Fenyx Rising: From Great Beginnings címet kapta, elkészítéséért pedig Ben Kahn (Gryffen: Galaxy’s Most Wanted, Heavenly Blues) író és Georgero Brooks (Solving Xandra) felel. A sztori szinopszisa szerint Fenyx éppen csak élvezni kezdi új életét az Olümposzon, amikor szülővárosát hirtelen különös földrengések rázzák meg, ennek apropóján pedig elhatározza, hogy maga jár utána a dolognak. Régi otthonában újra találkozik halandó apjával, akinek még mindig nem akaródzik elfogadnia isteni mivoltát, valamint időközben megjelenik isteni származású édesanyja is, aki figyelmezteti arra, hogy a félisten létnek megvannak a maga hátrányai. Mindeközben a földmozgások folytatódnak, a mélyből pedig veszélyes lények és régi ellenségek törnek a felszínre.

A képregény a játék narratív rendezőjének, Jeffrey Yohalemnek a szavaiból adódóan egy humoros, szórakoztató és akciódús történetet tár majd az olvasók elé, amelybe az alkotók ezúttal is apait, anyait beladatak, ahogy tették azt a Valhalla művészeti könyvénél, illetve a Song of Glory címet viselő háromrészes képregénynél is, amely áprilisban kerül a boltokba.

blank


A 64 oldalt számláló Immortals Fenyx Rising: From Great Beginnings szeptember 22-én érkezik a képregényárusító helyekre, míg a könyvesboltokban október 5-től lesz kapható. Magyar nyelvű megjelenésről egyelőre nincs hír, de ha a csillagok is úgy akarják, nem elképzelhetetlen, hogy a Fumax ezúttal is gyeplőt ragad, és elkészíti a történet magyar nyelvű változatát.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak