Kapcsolat

Film

Késik a Furiosa bemutatója, ráadásul nem is kicsit

Szomorú, de hát egy jó Mad Max-filmhez idő kell.

blank

blank

A bő negyven éve, 1979-ben bemutatott Mad Maxről sokaknak talán az ugrik be, hogy ez volt az a film, amely elindította az akkor még szinte teljesen ismeretlen Mel Gibsont (Halálos fegyver-filmek) a világhírnév felé. És tényleg van benne valami, hiszen az országúti harcos megformálása után a színészt hamar megtalálta Hollywood, az 1995-ös Rettenthetetlenért pedig Oscar-díjjal is jutalmazták. Ám hiába forrt egybe neve Max Rockatansky-val (akit összesen háromszor formált meg), a 2015-ben mozikba kerülő Mad Max-A harag útjában át kellett adnia a stafétát Tom Hardynak (A visszatérő, Venom). George Miller rendező (Táncoló talpak) döntése végül beigazolódott, hiszen a produkció hat kategóriában is elhozta az Akadémia aranyszobrocskáját, a Rotten Tomatoes-on pedig jelenleg 97%-on áll. Ebben a filmben találkozhattak a rajongók először Furiosa-val, a Charlize Theron (A rém, A halhatatlan gárda) által megformált amazonnal, aki szinte egymaga leuralta a vásznat a címszereplő Hardy elől. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy Miller elhatározta, a karakter saját spin-offot kap Furiosa címen, amiben viszont már nem Theront, hanem Anya Taylor-Joyt (A boszorkány, A vezércsel) láthatjuk. Rossz hír viszont, hogy ez a találkozás nem mostanában fog megtörténni, hiszen a Warner bejelentette, hogy késik a Furiosa bemutatója, ráadásul nem is kicsit.

A hírről a Collider számolt be, akik leírják, hogy majdnem egy éves (egészen pontosan tizenegy hónapos) halasztásról döntött a nagy múltú stúdió vezetősége. Igaz, a Furiosa eddigi hivatalos bemutatója sem volt éppen közel, hiszen 2023. június 23-ra volt kitűzve, ebből lett most 2024. május 7-e. Persze a történethez az is hozzátartozik, hogy A harag útja is elég kacifántos utat járt be a premierig, hiszen az előkészületek már 1997-ben megkezdődtek, jegyet mégis csak 18 évvel később válthattunk rá. A Furiosa esetében ilyen mértékű késésre azért nem kell számolni, de ha tudja hozni azt a színvonalat, amit az anyafilm, vélhetően megtérül a befektetés. Erre pedig minden esély megvan, hiszen Taylor-Joy mellett tagja a színészgárdának az MCU-s és netflixes karrierjét is egyaránt építgető Chris Hemsworth, valamint az új Kampókézben, és a Mátrix-Feltámadásokban is szereplő Yahya Abdul-Mateen II is. A cselekményt viszont sűrű homály fedi, csupán annyi biztos, hogy a többi Mad Max-filmhez hasonlóan ez is Ausztráliában fog forogni, illetve hogy egy kulcsfontosságú akciójelenetet már le akartak forgatni, a terv viszont ilyen-olyan okokból kifolyólag kútba esett.

blank
Charlize Theron (Furiosa) és Tom Hardy (Max) a Mad Max-A harag útjában

A Furiosa halasztása mellett egyébként a Warner azt is bejelentette, hogy a Stephen King 1975-ben megjelent, Salem’s Lot (magyarul Borzalmak városa) című regényéből készült adaptáció (melyben egy író visszatérve szülővárosába azzal szembesül, hogy vámpírok tanyáznak a környéken) 2022. szeptember 9-én kerül a mozikba, pont beékelődve a stúdió két DCEU-s projektje, a Dwayne Johnson (Dzsungeltúra) főszereplésével készült Black Adam (2022 júliusa) és a The Flash (2022 novembere) közé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak