Kapcsolat

Gaming

Készül a Control spin-offja, ám a Remedy tett egy kis csavart a dologba

A magányos farkas társakat is kap.

blank

blank

Azt nem állítanánk, hogy a 2019-es év legjobban várt játéka volt a Control, de talán épp ennek köszönhető az, hogy összességében véve remek kis program került ki a Remedy Entertainment műhelyéből. A program az azóta eltelt közel két év alatt izgalmas utat járt be, többek között kiderült róla, hogy a stúdió húzónevének (vagy címének) számító Alan Wake univerzumában játszódik, valamint a tavalyi esztendő során Nintendo Switch-re is megjelent (de azért a botrány sem kerülte el, páran berágtak, amiért a Sony idén februárban a PlayStation Plus keretében ingyenessé tette a játék Ultimate Edition változatát). De a vihar azóta elült, a Control még mindig népszerű, amit jól jelez az is, hogy már készül a spin-offja, ám a Remedy tett egy kis csavart a dologba: a vadhajtás ugyanis nem egyjátékos, hanem multiplayer mód lesz.

Minderről maga a finn stúdió számolt be egy, a weboldalán olvasható közleményben, melyben leírják, hogy az 505 Games-szel (a Control kiadójával) megkötöttek egy egyfajta “társkiadói-és fejlesztési szerződést”, ennek értelmében készül a játék spin-offja, mely a Project Condor kódnévre hallgat (ez azt jelenti, hogy valószínűleg új címet fog kapni). A közleményben a Remedy arról is tájékoztatja a rajongókat és játékosokat, hogy a Condor egy négyjátékos, kooperatív PvE (Player vs. Environment) lesz, amihez a Control esetében is bevált Northlight motort fogják használni, megjelenése pedig PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series S/X-re várható. Ami a dolog anyagi oldalát illeti, a Remedy 25 millió eurós költségvetésről ír, és arról, hogy a fejlesztési és marketingköltségek megoszlanak közte és az 505 Games között, valamint ugyanez érvényes a jövőbeni bevételek nettó összegére is. A megjelenésről, az árról vagy a történetről azonban egyelőre nem adtak tájékoztatást. A Control rendezője, Mikael Kasurinen egy blogposztban úgy kommentálta az eseményeket, hogy szerinte semmi hátránya nem származik abból a játéknak, hogy multiplayer spin-offja lesz.

A két “jó barátnak” egyébként nem ez lesz az egyetlen együttműködése, hiszen a Condoron kívül tervben van egy “nagyobb költségvetésű Control cím” is (ami akár egy esetleges folytatás is lehet), ám ez még tényleg a távoli jövő zenéje. A Remedy emellett egy másik franchise-ban is érdekelt, a dél-koreai Smilegate-el kollaborálva dolgozik a stúdió népszerű FPS-ének, a Crossfire-nek új fejezetén, a CrossfireX-en. Valamint partnerségre lépett az Epic Games Publishinggel is, ezen üzlet részeként pedig legalább két cím, egy nagyobb léptékű és egy kisebb volumenű várható, melyek ugyanazon univerzumban fognak játszódni.

A Control 2019-ben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, idén februártól pedig nextgen konzolokon is elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak