Kapcsolat

Gaming

Készül a Grand Theft Auto trilógia felújított változata?

Örökzöld slágerek.

blank

blank

Először is talán tisztázzuk, hogy mit is értünk valójában a Grand Theft Auto trilógia alatt, hiszen az eddig napvilágot látott nyolc játékból össze lehetne állítani néhány permutációt. Jelen esetben a PlayStation 2-re is azonos néven megjelent harmadik rész, illetve a Vice City és San Andreas epizódok felújításáról szólnak a pletykák, amelyek ezúttal megbízhatónak tartott belsős forrásoktól származnak. Mielőtt azonban nagyon beleélné magát bárki, hogy modern grafika mellett kap agyvérzést a Vice City távirányítós-helikopteres küldetésétől, szólunk: mindez egyelőre nem hivatalos, hiába, hogy a fáma hivatalos fórumokon ütötte fel a fejét.

A szóban forgó felületen Mach1bud félig-meddig virágnyelven célozgatott arra, hogy a Grand Theft Auto trilógia bizony gőzerővel készül a rocksztárok műhelyében, ráadásul hamarosan már egy kis ízelítőt is kaphatunk belőle. Mi több, nagyjából konkretizálja is, hogy mit ért a “hamarosan”, valamint “ízelítő” alatt: egy trailert, ami 90 napon belül a felszínre bukik. A híresztelések második forrása már inkább csak találgatásnak nevezhető. Ebben a szintén a fórumokon adminiszrátori rangot betöltő Uni osztott meg egy képet Twitteren néhány rajongó által készített Shark bankkártyáról. Ez persze önagában nem is lenne érdekes, de a kártyákon szereplő dátumok éppen az emlegetett három játék megjelenési dátumát fedik le.

blank

A nagy kérdés innen már csak az, hogy mennyire igazak a pletykák, mert a fórumok hiába “hivatalos” felületei a GTA játékoknak, az ott leírt információk még nagyon messze állnak a hivatalosan is megerősítettől, még akkor sem, ha a bejegyzések egy adminisztrátor tollából származnak. Bárhogy is van, legfeljebb 90 napon belül úgyis kiderül az igazság.

Egyébként a számozott folytatásról is időről időre, szinte menetrend szerint érkezik valami hír, infómorzsa vagy pletyka. Legutóbb például arról ment a pusmogás, hogy női főhőst is választhatunk vagy kreálhatunk majd magunknak a Grand Theft Auto VI-ban, de hallhattunk korábban a játék potenciális helyszínéről (immáron sokadszorra), a játék minimum ideiglenes PlayStation-exkluzivitásáról, na meg egy mozifilmről is, amelynek a legendás ötödik részhez lenne valami köze. Mindezek tükrében már nem csoda, ha mostanra szkeptikusan, már-már immunitással kezeljük a sorozattal kapcsolatos híreket, de ahogy mondani szokás, a türelem rózsát, izé… ez esetben gengszterszimulátort terem.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak