Kapcsolat

Sorozat

Két legendás sorozatgyilkos is felbukkanhat a kisképernyőn

Para a kanapén.

blank

blank

Az emberek már a bő egy éve tartó koronavírus-járvány előtt is falták a sorozatokat, amire a pandémia okozta bezártság csak rátett még egy jókora lapáttal. Azonban ennek a dömpingnek hátulütője is van, hiszen az alkotók egyre kevésbé tudnak előállni valami újjal, amit jól jelez, hogy a mögöttünk hagyott hónapok két sikerszériája, az egyaránt a Netflix égisze alatt készült A vezércsel és A Bridgerton család is könyvadaptáció. A másik közkedveltté vált formula pedig, hogy mozifilmeket ültetnek át sorozatformátumba, ezzel kitágítva azok univerzumát, és közelebb hozva a nézőkhöz olyan karaktereket, akiket a gyöngyvásznon kevésbé tudtak megismerni. Ebbe a sorba áll most be a jelek szerint a Lionsgate Films is, akiknek köszönhetően két legendás sorozatgyilkos is felbukkanhat a kisképernyőn.

A tervekről a vállalat televíziós üzletágának feje, Kevin Beggs beszélt a Deadlinenak adott interjújában. Ebben elmondta, hogy sok izgalmas projekten vannak túl, és még ugyanennyi van a tervezőasztalon. Előbbi kategóriába a Dear White People tartozik, aminek elkészültét Beggs elmondása szerint nagyon élvezték, a legizgalmasabb viszont egyértelműen az utóbbi halmaz, amiben a Blindspotting mellett az Amerikai Pszichó is ott van. Bret Easton Ellis 1991-ben megjelent regényéből 2000-ben készült filmváltozat, amelyben Christian Bale (A Sötét Lovag-trilógia) formálta meg félelmetesen életszerűen az aranyifjú Patrick Batemant, aki valójában egy kegyetlen sorozatgyilkos. Hozzá hasonló kvalitásokkal rendelkezik a 2004-ben indult Fűrész franchise “főhőse”, John Kramer is, akivel Beggs nyilatkozata alapján szintén találkozhatunk majd a kisképernyőn. A legendás bábu álarca mögé rejtőző férfi ténykedése az egyik leghosszabb franchise a horror történelmében (már a tizedik rész is fejlesztés alatt áll), bevétele pedig mára meghaladta az egymilliárd dollárt, így evidens választásnak tűnik a Lionsgate részéről.

Persze mindezek csupán tervek, hivatalos bejelentés még egyik produkció esetében sem történt, de az mindenképpen örvendetes, hogy a cég részéről látnak potenciált a két karakterben. A magunk részéről nem bánnánk, ha mindketten tiszteletüket tennék a kisképernyőn, ezzel egy harmadik legendás tévés sorozatgyilkos, Dexter Morgan nyomába lépve, akivel mellesleg majd’ tíz év után ismét találkozhatunk egy kilencedik (vagyis inkább egy rebootolt nyolcadik) évad képében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak