Kapcsolat

Gaming

Kiderülhetett a felújított GTA-trilógia hivatalos címe

Bűnözőlét új köntösben tálalva.

blank

blank

Úgy tűnik, a halasztások mellett a remasterek kora is eljött a videojátékok világában, hiszen a közelmúltban számos régi kedvenc (úgymint a Mass Effect-és a Crysis-trilógia, vagy az Alan Wake) esett át ráncfelvarráson, hogy a jelenkor elvárásainak is megfeleljen. Ez az “őrület” pedig a Grand Theft Auto háza táján is felütötte a fejét, a Rockstar Games 1990-es években indult ikonikus autós-bűnözős szériájáról még augusztusban pletykálták, hogy készül egy úgynevezett GTA Remastered Trilogy, amelynek fejlesztése azóta talán már véget is ért, és már csak az utolsó simítások vannak hátra. Ezt támasztja alá az is, hogy egy távol-keleti forrásnak köszönhetően kiderülhetett a felújított trilógia hivatalos címe, ami kicsit eltér az említettől.

A szóban forgó “szivárogtató” nem más, mint a dél-koreai korhatár-besorolást végző bizottság (ottani nevén GRAC), amelynek weboldala szerint a csomag címe Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition lesz. Hogy ez tényleg így lesz-e, nem tudni biztosan, ahogyan azt sem, mit takar a GTA-trilógia kifejezés, de a fentebb említett riportban az áll, hogy a GTA 3. (2001), a GTA: Vice City (2002) és a GTA: San Andreas (2004) alkotta triumvirátussal találkozhatunk majd, melyeket a Rockstar Dundee műhelyében plasztikáztak át, méghozzá az Unreal Engine motor segítségével, amelynek hála nem csak vizuálisan lesz jobb az eélmény, de új kiegészítésekkel is fokozza azt.

blank
Ott fityeg nagyjából az elején.

Izgalmasan hangzik, már csak az kérdés, mikor jelenik meg. Nos, egyelőre ebben sincs hivatalos álláspont, a pletykák arról szóltak, hogy még idén novemberben piacra kerül a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, ám az iparági bennfentesnek számító Tom Henderson szerint inkább valamikor 2022-ben számítsunk rá. Akárhogy is, ezt a sok bizonytalanságot remélhetőleg enyhíti majd a Rockstar Games, amely megígérte a rajongóknak, hogy szolgálni fog némi meglepetéssel október 22-én, a GTA 3. huszadik születésnapja alkalmából. Könnyen lehet tehát, hogy a remasterelt trilógiát, és/vagy a GTA 6.-ot illetően is okosabbak leszünk eme nap után. Ami azonban biztos, hogy jövőre mindenképpen kapunk új tartalmat, november helyett ugyanis márciusban jelenik meg a GTA 5 nextgen verziója PlayStation 5-re és Xbox Series S/X-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak