Kapcsolat

Gaming

Kiderülhetett, milyen teljesítményre lesz képes a GTA V a PlayStation 5-ön

Az újgeneráció mámora.

blank

blank

Miután a tavalyi év végén megkezdődött a konzolok új generációjának időszaka, a stúdiók egyre másra vetik alá ráncfelvarrásnak régebben kiadott sikerjátékaikat, hogy azok megfeleljenek a modern idők elvárásainak. Ez alól nem kivétel a Rockstar Games sem, amely még 2020 nyarán jelentette be, hogy az eredetileg 2013-ban Xbox 360-ra, és PlayStation 3-ra (na meg persze PC-re) kiadott GTA V az idei esztendőben a nextgen-masinákra is megjelenik, amivel már a harmadik konzolgeneráció gépein fogja tiszteletét tenni. A premier még egy kicsit odébb van, az viszont már most kiderülhetett, milyen teljesítményre is lesz képes a játék a Sony nevével fémjelzett PlayStation 5-ön.

Ahogyan arról többek között a VGC is beszámolt, a PlayStation.Blog német nyelvű változata nemrégiben közzétette azon programok listáját, melyek PlayStation-ös megjelenése 2021 második felében várható. A névsorban pedig ott fityeg a GTA V is, melyről a portál azt írja, hogy a merész grafikus frissítésnek köszönhetően éles 4K felbontásban ragyog a látkép, aminek hála,soha nem láttuk még ilyen szépnek Los Santost, a képfrissítési sebesség pedig el fogja érni a 60 fps-t is, így zökkenőmentesen haladhatunk át a metropolisz egyik pontjából a másikba. Ha ez tényleg így van, mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény, bár arra azért számítani lehetett, hogy a mindössze nyolc éves GTA V esetében a rocksztárok hozni fogják ezt a szintet.

Persze az éremnek ez esetben is két oldala van, a rajongók nyilván örülnek, hogy a játék nextgen-hardvereken is el fog evickélni, ám örömük akkor lenne teljes, ha a stúdió végre bejelentené a GTA VI-ot, melyről az utóbbi időben rengeteg híresztelés kapott szárnyra. Ám úgy tűnik, a Rockstar Games és a kiadó Take Two egyelőre beérik az ötödik epizód eme új változatával, a vezérigazgató Strauss Zelnik legalábbis bízik benne, hogy a remaster felejthetelen élménnyel ajándékozza meg a játékosokat. A magunk részéről reméljük, hogy igaza lesz.

A GTA V nextgen konzolos változata november 11-én jelenik meg Xbox Series S/X-re, valamint PlayStation 5-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak