Kapcsolat

Film

Pókember 3: izgalmas részletek derülhettek ki, köztük az alcím is

blank

blank

Tavaly bombaként robbant a hír, hogy a Marvel és a Sony balhéjának hála vége mindenki kedvenc falmászója MCU-ban tett látogatásának, azonban a feleknek végül sikerült megállapodniuk. A két vállalat egyezségét követve közösen jelentették be, hogy folytatódik Pókember Bosszúállókkal közös kalandja, ráadásul azt is megerősítették, hogy a karaktert az elkövetkezendő marveles produkciókban is viszontláthatjuk, leghamarabb harmadik szólófilmjében.

Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy közben a Sony Pictures is komolyan nekiállt saját pókemberes univerzumának építésébe, így könnyen lehet, hogy Tom Holland Pókija a későbbiekben már nemcsak New York épületei, hanem filmes univerzumok közt is ingázhat majd. Egy-egy burkolt utaláson túl ugyan sem a Sony, sem a Marvel nem erősítette meg, hogy közös szuperhősük valóban összeakadhat-e Venommal vagy Morbius-szal a jövőben, azonban egyes spekulációk szerint az MCU részéről a Jon Watts által vezényelt Pókember 3 lehet az első lépés a “multi-filmverzum“(?) felé.

blank

Nemrégiben a ComicBook számolt be, hogy a marveles szivárgásoknak hangot adó Charles Murphy bennfentes forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a filmstúdió a Pókember 3-ban egyszerre két ikonikus gonosztevőt is a hálószövő nyakába szeretne akasztani, méghozzá Mac Gargant, azaz Skorpiót és a vadászt, Kravent. Továbbá Murphy szerint az utóbbi karakter szerepére már kiszemeltje is van a stúdiónak Joel Kinnaman (Suicide Squad; Robotzsaru) személyében. A cikk ugyanakkor külön hangsúlyozza, hogy nem feltétlenül a színész lehet az, aki magára ölti Kraven szerepét, ugyanis az információk szerint a Marvel Studios eddig semmi hasonlóval nem kereste meg a színészt, inkább csak a karakter – amolyan – élő mintapéldájaként tekint Kinnamanre.

Ami pedig némileg alátámaszt a pletykáknak, hogy a Sony köztudottan hosszú ideje tervezi már a vadász szerepeltetését: először a 2014-es A csodálatos Pókember 2 folytatásában szerették volna bemutatni, majd miután az Andrew Garfield-féle hálószövő két film után kaszát kapott, egy időre elvetették az ötletet. Később 2017-ben hallhattunk róla viszont, amikor is a médiakonglomerátum a Venom mellett egy Silver & Black című szuperhősös produkciót tervezett Silver Sable és Fekete Macska főszereplésével, miben a Kraven szintén feltűnt volna – valamint Ryan Coogler, a Fekete Párduc direktora is szemet vetett a karakterre, ugyanis azt szerette volna, hogy a vadász legyen a filmje főgonosza, azonban az elképzelés jogi okokból nem valósulhatott meg. Nem sokkal azután pedig egy Kraven spin-off moziról beszéltek, aminek már a forgatókönyvírója is megvolt Richard Wenk személyében, de aztán az a produkció is a feledésbe merült.Végül legutóbb maga az MCU-s Pókember filmek rendezője, Watts árulta el, hogy a harmadik részben szívesen szerepeltetné a vadászt, ennek pedig a Pókember: Idegenben nagyszerűen meg is ágyazott, így aztán végképp lehet rá számítani, hogy tényleg Kraven lesz a Pókember 3 (egyik) rosszfiúja.

blank
Jackson Caspersz koncepciós rajza Joel Kinnaman Kravenjéről

A húzás már csak azért is lehet indokolt, mert a jövőre érkező Morbiusról biztosan tudjuk, hogy feltűnik benne a Michael Keaton (Batman, Spotlight) által megformált antagonista, Keselyű (Pókember: Hazatérés) is, aki a ScreenRent korábbi feltételezése szerint sokkal fontosabb szerepben tűnik majd fel, mint azt először gondolnánk.

Elsősorban a Morbius és a Venom folytatása több szálon is kapcsolódni fog egymáshoz (azaz a Pókemberhez), ugyanakkor a Sony már hivatalosan is bejelentette a legnehezebb rosszfiúkból álló csapatfilm, a Sinister Six érkezését – aminek eredetileg Kraven is a tagja. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy a készítők a Pókember 3-mal kívánják felkonferálni a Bájos Hatost, amelyet Keselyű egyfajta “anti-Nick Furyként” verbuválhat össze a későbbiekben.

Aki esetleg kevésbé lenne képben a szupergonosz brigáddal kapcsolatban, azt érdemes tudni, hogy a Pókember-univerzum legádázabb rosszfiúi fognak össze a falmászó ellen, miután Póki külön-külön mindnyájuk számítását többször keresztbehúzza. A klasszikus felállásban Doktor Oktopusz, Electro, Homokember, a Pókember: Idegenben negatív karaktere, Mysterio, illetve Skorpió és Kraven alkotják a csapatot. Hogy Jake Gyllenhhal (Mysterio megformálója) benne volna-e egy újabb buliban, az ugyan kérdéses, ahogy karaktere sorsa is, emellett az eredeti felállástól eltérően valószínűleg Keselyű, Morbius és Venom is a filmes csapat tagjait képeznék – Venom egyébként a képregények lapjain is többször a hatos mellé szegődött.

blank

Ugyanakkor manapság nem csak Pókember következő ellenlábasairól terjengnek pletykák az interneten. Szintén a Murphy’s Multiverse szerint Atlantában már neki is fogtak a Pokember 3 díszleteinek megépítésébe, valamint a forgatásra való készülődés is megkezdtődött. Azonfelül pedig egyes források már azt is tudni vélik, hogy a harmadik etap Homesick, azaz Honvágy alcímmel érkezik majd – írtja a The Dircet. Tény, hogy az előző két felvonás alcímáből kiindulva logikus lenne, ha a harmadik rész esetében is a címében szerepelne a “home” szó, ám a hírportál külön felhívja a figyelmet, hogy ugyan az Esquire és a Maxim oldalán is Homesickként hivatkoznak a produkcióra, azonban a listák olyan elavult filmcímek is tartalmaznak, mint például a Venom 2, holott a Sony már hivatalosan is leleplezte, hogy a film számozás helyett Venom: Let There Be Carnageként érkezik.

Természetesen a cikkben szereplő információk zöme nem jogerős, így nem árt komoly fenntartásokkal kezelni öket.

A Pókember 3 eredetileg jövő júliusban ingázott volna be a filmszínházakba, ám a koronavírus-járvány miatt végül december 17-re halasztották a bemutatóját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak