Kapcsolat

Film

Zack Snyder magyarázatot adott Superman fekete kosztümjére

Fő a változatosság!

blank

blank

Öt évvel a Bosszúállók után a DC is elérkezettnek látta az időt, hogy maga is összetrombitálja legnagyobb hőseit néhány film erejéig, de miáltal a 2017-es Az Igazság Ligája csillaga közel sem ragyogott olyan fényesen, mint a Marvel alkotásáé, a terv kútba esett. Ehhez persze nagyban hozzájárult annak ténye, hogy a forgatás egy valóságos katasztrófa volt, aminek tetőpontját kétségkívül Zack Snyder (300, Wathcmen) rendező produktum mögül való kihátrálása tette ki. Ilyen előzmények után szinte garantált volt a bukás, amire némileg gyógyír lehet, hogy idén az HBO Maxen bemutatásra kerül Snyder eredeti verziója egy négyórás film formájában – korábban egy négyrészes minisorozatról volt szó, de mint az kiderült, mégis egész estés (éjszakás) produkció lesz. Természetesen ez nagyban különbözni fog a moziban látottól, hiszen régi és új karakterek egyaránt szerepet kapnak benne, kezdve Jared Leto (Morbius) Jokerétől a Joe Manganiell-féle (True Blood – Inni és élni hagyni, Deathstrokeon át egészen az eredeti főgonosznak szánt Darkseidig. Ezen újdonságok egyike továbbá Superman fekete viselete is, amiről a rendező most elárulta, miért is bír számára akkora jelentőséggel.

Snyder a ComicBook-nak adott nemrégiben interjújában mesélte el, hogy mindig is szerette volna [a ruhát] beleszőni valahogyan a történetbe, mivel Superman tipikusan az a karakter, akinél szinte semmiféle jellemfejlődés nem tapasztalható. A rendező egy kősziklához hasonlította a hőst, amiről minden lepattan, aztán ha megpróbáljuk megváltoztatni a megváltoztathatatlant, akkor kezdünk csak el tanulni magunktól. Lényegében pedig erről is szól a régi Superman. Snyder ezekhez annyit tett még hozzá, hogy úgy érzi, az általa ábrázolt Supermannek másnak kell lennie, tanulnia kell, hogy végül a klasszikus, jól ismert szuperhős válhasson belőle.

A képregényekben egyébként a fekete gúnya egy, a Kryptonon használatos regenerációs szerelés, melyet Superman a halálból való visszatérése után visel, amikor teste még nem gyógyult fel sérüléseiből. Snyder arról nem beszélt, hogy a filmben is ezt a célt fogja-e szolgálni, azt viszont elárulta, hogy a fentebb említett, teljeskörű átalakulásnak a nézők nem lesznek tanúi Az Igazság Ligájában, mivel ezt alaposabban a folytatásokban szerette volna taglalni.

Az Igazság Ligája Snyder vágás valamikor idén fog debütálni a HBO Max műsorán.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak