Kapcsolat

Film

Megtudtunk egy s mást az élőszereplős Resident Evil mozifilmről

A magunk részéről mi örülnénk, ha végre ténylegesen is egy jó Resident Evil-adaptációt kapnánk Johannes Roberts rendezésében.

blank

blank

Igencsak bő lére eresztett esztendő elébe néznek a japán Capcom stúdió 1996-ban útjára indult videójáték-sorozatának, a Resident Evilnek a rajongói, meg tulajdonképpen azok is, akik szimplán csak szeretik a posztapokaliptikus “zombihorrort”. Idén ugyanis nemcsak a nagysikerű franchise nyolcadik, magyar vonatkozású és memóriabarát Village alcímű epizódját nyüstölhetjük majd, de érkezik egy netflixes animációs sorozat Infinite Darkness címen (melynek nemrég a szinopszisa is nyilvánosságra került), valamint egy új, élőszereplős mozifilm is, amely teljesen új alapokra hivatott helyezni a T-vírus pusztításának történetét, figyelmen kívül hagyva a Paul W.S.Anderson (Mortal Kombat) Milla Jovovich (Hellboy) főszereplésével készített filmsorozatát. Az eddig simán csak Resident Evilként futó filmről pedig most kiderült egy s más.

Johannes Roberts (47 méter mélyen) rendező a múlt héten megtartott SXSW 2021 nevű eseményen adott interjút közelgő produktumával kapcsolatban az amerikai IGN munkatársának, melyben elsőként a mozi hivatalos címéről rántotta a leplet. Ez nem más, mint a Resident Evil: Welcome to Raccoon City lesz, története pedig a Capcom játékainak első és második részén fog alapulni. Továbbá a film nemcsak a karakterek és a történet szempontjából igyekszik hű maradni az alapanyaghoz, hanem a helyszínekéből is, amelyek – Roberts nem túl kifinomult szavaival élve – kurva félelmetesek lesznek. Elmondása szerint már a játékokban is szerette, hogy a környezet önmagában is a frászt képes ráhozni a játékosokra, és a Welcome to Raccoon Cityben is ennek minél életszerűbb ábrázolására törekedett. Hozzátette még, hogy ehhez nagyon fontos volt megteremteni azt az atmoszférát – aminek legfőbb ismérvei közé tartozik például a megállás nélküli esőzés, na meg a folyamatos sötétség –, ami által a rothadásnak indult Raccoon City ugyanazt a hangulatot fogja árasztani, mint a játékokban. Roberts ezen kívül arról is beszélt, hogy a történéseknek két főhelyszíni gócpontja lesz: az egyik az 1998-ban megjelent Resident Evil 2-ben látott Raccoon City-i rendőrség, a másik pedig az első programból ismerős Spencer Kúria lesz.

blank

Érdekesség gyanánt a direktor a fő ihletforrásáról is ejtett pár szót, ami nem más volt, mint az 1976-os John Carpenter (Halloween) film, A 13-as rendőrörs ostroma, illetve a rá négy évvel később érkező A köd. Robertset elmondása szerint az ezekben ábrázolt ostromhelyzet és az ebből fakadó, feszélytől terhes és egyben klausztrofób hangulat nyűgözte le őt leginkább, mivel a maroknyi főhősnek mindkettőben igazi túlerővel kell szembenéznie egy elszigetelt, a világtól elzárt helyen. Ez pedig kétségtelenül illik a Resident Evil feelingjéhez, mivel a játékokban is valami hasonlót láthatunk. A rendező zárásul elmondta még, hogy az ostromállapotot a rendőrségen és annak környékén, a horrort pedig a Manson Kúria fogja felvonultatni.

A Resident Evil: Welcome to Raccoon City a tervek szerint szeptember 3-án debütál a mozikban az Egyesült Államokban, magyar bemutatóról azonban egyelőre nincsen hír.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak