Kapcsolat

Képregény

Future State: kiderült, ki lesz az új Batman

A Future State képregényekben Wonder Woman után a denevérjelmezes igazságosztó maskaráját is egy színesbőrű karakter ölti magára.

blank

blank

A DC Comics a jövő év elején indítja útnak következő nagyobb, Future State -re keresztelt eseményét, aminek keretében több klasszikus hős is ”pihenőre” vonul kicsit, szerepüket, vele együtt pedig szuperhősgúnyájukat is más karakterek öltik magukra. Például – hogy mást ne mondjunk – Barry Allenként / Flashként Jess Chamberst láthatjuk majd villámként cikázni, Wonder Woman, azaz Diana helyét pedig rég elfeledett ikertestére, Nubia veszi át. Most pedig azt is megtudtuk, hogy a Future State által érintett füzetekben Batman jelmezében sem Bruce Wayne fog tetszelegni, hanem – hasonlóan Nubiához – egy színesbőrű karakter, aki nem más lesz, mint Tim Fox, a Wayne család vállalatát vezető Lucius fia.

A négyrészes Future State: The Next Batman című sorozatot John Ridley, a 12 év rabszolgaság Oscar-díjas forgatókönyvírója jegyzi, története pedig egy olyan jövőbe kalauzolja el a kilencedik művészeti ág szerelmeseit, amikor is az eredeti denevérember, a milliárdos Bruce Wayne halott (vagy legalábbis annak hitt), Gotham polgárait pedig egy Magisztrátus nevű biztonsági cég sanyargatja. A vállalat továbbá egy olyan rendszert állított fel fennhatósága alatt, amiben a jelmezviselést és az önkéntes igazságosztást főbenjáró bűnnek tekintik.

blank

Érdekesség, hogy Lucius karakterét Morgan Freeman (A remény rabjai) tette híressé Christopher Nolan A Sötét Lovag trilógiájában, a képregényekben viszont már a ’70-es évek végétől itt-ott megjelent a fia, Timothy is (neki a testvére, Luke egy időben szintén segítette a denevért Batwing néven). A választás elsőre meglepő lehet, tekintve, hogy a karaktert leginkább perememberként lehetne jellemezni, ám valószínűleg épp ezért döntött úgy Ridley, hogy őt ülteti a Batmobilba – jellemfejlődésében remekül ábrázolható az út, melyen egy egyszerű srácból válik a bűnözők nagybetűs rémálma.

Ridley egyébként már pár hónappal ezelőtt bejelentette, hogy ő fogja írni a Future State: Batman képregények következő sorozatát, valamint azt, hogy egy színesbőrű karaktert tervez Bruce Wayne helyébe léptetni. Azt viszont egészen idáig nem nevezte meg, hogy pontosan kit. Ridley úgy fogalmazott, hogy leginkább azért örül, hogy ő csinálhatja meg a denevéremberes történetének legújabb fejezetét, mert ez az első alkalom, hogy a fiai igazán érdeklődnek a munkája iránt, és nekik nagyon sokat jelent, hogy a következő Batman pont úgy fog kinéz majd, mint ők.”A bolygón mindenki más utálhatja, leszólhatja, hogy az új Batman fekete lesz, nekem már megvan a közönségem, és ők máris imádják.” – mesélte a szerző.

Kapcsolódó: Magyarországon is megjelenik Harley Quinn eredettörténete

Nem Tim Fox lesz viszont az első színesbőrű denevérember a sorozat történetében. Még 2001-ben a DC felkérte ugyanis a rivális képregénykiadó cég, a Marvel azóta már elhunyt legendás alapítóját, Stan Leet-t, hogy gondolja újra a karaktert, így egy különkiadás erejéig egy Wayne Williams nevű afroamerikai férfi öltötte fel a maskarát.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak