Kapcsolat

Film

Kiderült, melyik gonosztevő bőrébe bújik Christian Bale a Thor: Love and Thunderben

SPOILER: Bale nem Adam Warlock lesz.

blank

blank

A tegnap hajnalban lezajlott Investor Day nevű Disney rendezvényen a szervezők alaposan megszórták a népet a különféle bejelentéseikkel. És nemcsak a Star Wars rajongók érezhették magukat a mennyekben a tíz újonnan bejelentett messzi-messzi galaxisos produktum révén, de bizony azok is, akik a képregényekért vagy az azokból készült filmekért vannak odáig, ugyanis Marvel portékából is nagyjából ugyanennyit lepleztek le. Továbbá Kevin Feige, a Marvel Studios vezetője azt is felfedte végre, hogy melyik gonosztevő bőrébe fog bújni Christian Bale (A Sötét Lovag trilógia) a készülő Thor: Love and Thunderben: a Cristopher Nolan-féle Batman címszereplő igazságosztóját alakító színész nem mást, mint Gorr, a Mészárost fogja megformálni, aki egy velejéig romlott és félelmetes ellenfél még egy olyan hős számára is, mint a mennydörgés istene, Thor.

blank

Gorr, a Mészárosról nagyon röviden annyit érdemes tudni, Jason Aaron és Esad Ribic alkották meg, debütálása pedig a Thor: God of Thunder című képregény második számában volt 2012 novemberében. Gorr egy névtelen bolygó szülötte, ahol családjával az éhínséggel volt kénytelen folytonos harcot vívni. A kisfiút úgy nevelték, hogy bízzon az istenekben és imádkozzon hozzájuk, hogy egy napon megsegítsék és jobbra fordítsák sorsukat. Gorr így is tett, imákat mormolt, szólítgatta az isteneket, azok viszont egyszer sem feleltek neki, így hite egy napon megingott, majd végleg elhagyta őt. Ezt pedig már csak tovább fokozta, hogy nem sokkal ezután szüleit is elvesztette, egymaga kellett boldogulnia a zord környezetben. Évekkel később ugyan rátalált a szerelem, amiből gyermekei is születtek, ám ez csak még több szenvedést hozott számára. Várandós felesége, Arra egy földrengés következtében vesztette életét, őt pedig sorban utódaik is követték. Végül egy szem fia maradt, Agar, akinek, hogy enyhítse szenvedését azt mondta, hamarosan egy erdőbe érnek, ahol soha többé nem kell éhezniük. Agar halála után Gorr végképp elvesztette az istenekbe vetett bizalmát és kijelentette, hogy nem léteznek. Babonás népe ezért száműzte őt, barangolási során pedig rájött, hogy a varázslatos lények nagyon is valóságosak. Ekkor lelkében annyira elhatalmasodott a bosszúvágy, hogy elhatározta, minden istenségnek vérét fogja venni. Ez tehát a karakter háttérsztorija röviden, amin persze a készítők csavarhatnak egy nagyot, de kiindulópontnak elég meggyőző.

Fontos továbbá, hogy Feige bejelentését egy poszt is követte a képregényes vállalat Twitter oldalán, amiből arra is fény derült, hogy a mennydörgés istenének negyedik önálló kalandja 2022. május 6-án kerül mozikba. Bale mellett természetesen visszatér Chris Hemsworth (Tyler Rake – A kimenekítés), az előző, Ragnarok alcímű folytatásban Valkűrként látott Tessa Thompson (Men in BlackSötét zsaruk a Föld körül), valamint Natalie Portman (Star Wars, Fekete hattyú) is, mint Jane Foster, aki már a 2013-as Thor: Sötét világ óta (a Végjátékban lévő cameoját nem figyelembe véve) nem bukkant fel MCU-s filmben. Rajtuk kívül még a Chris Pratt (Jurassic World) által megformált Űrlord is tiszteletét teszi régi ismerősként a produkcióban, ahogy Lady Sifként Jaimie Alexander (London Fields) is, melynek rendezője ismét Taika Waititi (Jojo nyuszi) lesz, és állítása szerint alkotása a harmadik résznél is nagyobbat fog szólni.

Persze Thort több okból sem kell féltenünk, a legnyomósabb talán az, hogy Hemsworth egy korábbi nyilatkozata szerint nem ebben a filmben találkozunk utoljára a skandináv istenséggel. Akárhogy is, kettejük csatája mindenképpen epikusnak ígérkezik, amire remélhetőleg 2022-ben már a pandémia emlékével a hátunk mögött tudunk majd jegyet váltani.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak