Kapcsolat

Sorozat

Kiderült, mikor debütál a Godzilla Singular Point a Netflixen

A szörnyek királya immáron a kisképernyőn is készen áll a zúzásra.

blank

blank

Az amerikaiaknál nem számít ördögtől valónak, ha átvesznek másoktól egy-egy “nemzeti alkotást” és a maguk képére formálják; ilyen például A kör (Ringu) vagy Az átok (Ju-on: The Grudge). Na meg ott van a szörnyek koronázatlan királya, a Honda Isiró fantáziája szülte Godzilla is, akinek újvilágbéli bemutatkozása 1998-ban nem aratott különösebben nagy sikert, ám a 2014-es változatot Gareth Edwards (Zsivány Egyes-Egy Star Wars-történet) rendezésében már sokkal jobban fogadta a szakma és a távol-keleti ország is. A hatalmasra nőtt kaiju (óriásszörny) pedig nem akar/tud lassítani, 2019-ben King Ghidorával, idén pedig tán (szó szerint és átvitt értelemben is) legnagyobb ellenfelével, King Konggal csapott össze a gyöngyvásznon. Kedvenc gyíkunk népszerűsége tehát továbbra is töretlen, amit a Netflixnél is igyekeznek kihasználni, hiszen tavaly ősszel bejelentettek egy vadiúj animét Godzilla Singular Point címmel, most pedig az is kiderült, hogy pontosan mikor debütál a produkció.

A hírről a Collider számolt be, a portál tájékoztatása szerint a Godzilla Singular Point június 24-én kerül majd fel a streamelős óriás kínálatába, így már csak szűk két napot kell kibírniuk a rajongóknak, hogy negyedszer is láthassák a közel hetvenéves őshüllőt animált formában a kaliforniaiaknál, és remélhetik, hogy jobban sikerült, mint az eléggé kiábrándító Godzilla: Planet of the Monsters-trilógia. A magunk részéről úgy véljük, erre minden esély megvan, mivel a Singular Point a Godzilla-franchise teljes történetéből merít, amit jól példáz Jet Jaguar, az emberméretű robot feltűnése, aki meglehetősen homályos szereplője volt a történeteknek (noha már 1973 óta része a kánonnak), és jó eséllyel itt végre kimutathatja a foga fehérjét is. Valószínűleg tehát vele is meggyűlik majd a baja a show két főszereplőjének, egy tanulónak és egy mérnöknek, akik a világot tönkretenni akaró titokzatos erővel lesznek kénytelenek szembenézni.

blank
Jet Jaguar

A Godzilla Singular Point tehát június 24-én jelenik meg a Netflixen, rendezője Atsushi Takahashi (Wakfu), a forgatókönyvet a volt sci-fi író, Toh Enjoe (Space Dandy) írta, a kaijuk dizánját Eiji Yamamori (Chirio Szellemországban) tervezte, míg az emberekért Kazue Kato (Blue Exorcist) felelt. A sorozat a Bones Studio (My Hero Academia, Fullmetal Alchemist) és az Orange (Beastars, Land of the Lustrous) műhelyében készült, különlegessége pedig az, hogy félig kézi rajzolással, anime stílusban, félig pedig CGI technikával alkották meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak