Kapcsolat

Üzlet

Kiderült, mikor érkezik hozzánk (is) a Disney+

Korábbra vártuk, de ennek is örülünk.

blank

blank

A streaming egyre nagyobb térnyerésével sokan gondolják úgy, hogy maguk is levágnak egy szeletet a tortából, és minőségi tartalomgyártással igyekeznek megnyerni a nézők kegyeit. Így taktikázott a közel száz éves múltra visszatekintő Disney is, mely 2019-ben indította el saját szolgáltatóját Disney+ néven. És milyen jól tette, hiszen hiába vélekedett úgy a közvélemény nagy része, hogy a patinás stúdió nem lesz konkurencia a kiskirályként uralkodó Netflix számára, a számok nem ezt mutatják, hiszen rögtön a start után már 10 millió előfizetőnél állt a mutató, idén márciusban pedig a jubileumi 100 millió is összejött. Azért ez kevesebb, mint két év alatt lenyűgöző teljesítménynek mondható, és a Mickey egeres cég nem kíván lassítani, hiszen a platform a világ számos pontján, köztük Magyarországon még nem elérhető, ám ez hamarosan megváltozik, hiszen a vállalat harmadik negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderült, mikor érkezik hozzánk (is) a Disney+.

Persze ez a hamarosan azért nem most lesz, a nyilvánosságra hozott beszámoló szerint a Disney+ 2022 nyarán érkezik meg hozzánk, egész pontosan a Kelet-Európa-i régióba, a Közel-Keletre, és Dél-Afrikában. Ennél ugyan előbbre vártuk a platform bevezetését, hiszen úgy volt, hogy erre még az idén sor kerül, ám a koronavírus-járvány (és az időközben ismét gondokat okozó deltavariáns) nyilván átírta a forgatókönyveket. De nem annyira, hogy a Disney túlteljesítse a Wall Street elemzőinek néhány jóslatát, akik 16,8 milliárd bevételt vetítettek előre, amiből aztán végül kicsivel több lett (17 milliárd), az előfizetők tekintetében pedig egymilliós plusszal zárt a vállalat (a prognosztizált 115 millió helyett 116 milliónál tartanak). Ez ugyan még messze van attól a 260 milliótól, amelyet a CNBC szerint a Disney+ 2024-ig el fog érni, de ha ilyen tempóban folytatják, simán összejöhet ez is.

Már csak azért, mivel a cég olyan ütőkártyákat tart a kezében, mint a Pixar, a Marvel, a 20th Century Fox, a National Geographic, vagy a Star Wars, amelyek szinte kiapadhatatlan alapanyagforrással rendelkeznek Bob Chapek-ék számára sorozatfronton. És mivel ezek már szinte azonos minőséget képviselnek a mozifilmekkel, biztosra vehető, hogy bővülni fog az előfizetők tábora, még úgy is hogy a Fekete Özvegy után a Disney nem szándékozik minden filmjét a mozis futással párhuzamosan streamingen is megjelentetni. A héten mozikba került Free Guy és a szeptember 3-án (nálunk egy nappal előbb) debütáló Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája csak 45 nap után kerül fel a Disney+-ra (ez néhány rajongónak nem kifejezetten nyerte el a tetszését), a jövőben pedig minden filmnél külön-külön mérlegelni fogják az eshetőségeket. De véleményünk szerint a platform a blockbusterek nélkül is életképes lesz.

A Disney+ tehát a tervek szerint jövő év nyarán látogat el otthonunkba, és vélhetően ugyanez lesz a helyzet a Warner égisze alatt működő HBO Max-el is, amely az eddig megszokott HBO GO-t fogja felváltani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak