Kapcsolat

Üzlet

Kiderült, mikor kezdi meg magyarországi sugárzását az HBO Max

Nem sietik el, de legalább megvalósul.

blank

blank

Mivel a mögöttünk hagyott bő másfél évben az ismert okok miatt erősen megcsappant az emberek mozilátogatási kedve a streaming előnyére, egyre több stúdió dönt úgy, hogy saját szolgáltatót indít. Így tett 2020 májusában a WarnerMedia is, ekkor kezdte meg működését az Egyesült Államokban az HBO Max, melynek katalógusában megtalálhatóak többek között Warner Bros., CNN, Cartoon Network, TBS, Adult Swim, és DC-tartalmak is. A platform kezdetben nem sok vizet zavart, igazán akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly év végén az illetékesek bejelentették, hogy több film egyszerre debütál majd itt, illetve a mozikban. Ez pedig szépen meg is növelte az előfizetők számát, igaz, mint említettük, csak a tengerentúlon, Európában (így kis hazánkban is) még az HBO GO-nak áll a zászló. De már csak egy darabig, nemrég ugyanis kiderült, a szolgáltató mikor kezdi meg magyarországi sugárzását (is).

Az időpontról a Deadline értesülése szerint Priya Dogra, a WarnerMedia európai és ázsiai részlegének vezetője számolt be, aki elmondta, az HBO Max idén ősszel az öreg kontinens északi régiójában, illetve Spanyolországban kezdi meg működését, majd 2022-ben jöhetünk mi, azaz Közép-és Kelet-Európa, valamint Portugália. Igaz, az eredeti tervek arról szóltak, hogy a platform idén áll „szolgálatba” egész Európában, ám Dogra szerint az európai „egy bonyolult piac”, de ugyanakkor izgalmas is, és óriási prioritás számukra. A szolgáltatás díja ugyanakkor nem került szóba, de ha az újvilági tarifa (14,99 dollár, ami nagyjából 5500 forintnak felel meg) lenne érvényben nálunk is, az még az elviselhető kategória lenne. Főleg, hogy januárban jön az önálló Peacemaker-sorozat, sőt, talán egy Harry Potter-szériára is van némi kilátás.

blank
Nemsokára mi is böngészhetjük a kínálatot.

Persze nem az HBO Max lesz az egyetlen kiskakas a szemétdombon, hiszen jövőre a Disney+ is tiszteletét teszi a honi streamingkínálatban, illetve érkezik a SkyShowtime is, többek közt a Nickelodeon, a Paramount, az Universal Pictures és a Peacock csaknem 10 000 órányi tartalmával.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak