Kapcsolat

Sorozat

Kiderült, miről is fog szólni a The Last of Us tévésorozat első évada

A cselekmény sokaknak ismerős lesz majd, de azért tartogat egy-két meglepetést.

blank

blank

A 2010-es évek elején – nagyban köszönhetően az akkortájt startolt The Walking Deadnek – a zombiapokalipszist középpontba állító történetek újra felkapottá váltak. Ezt használta ki az amerikai Naughty Dog is, mely 2013-ban piacra dobta a The Last of Us című videójátékát. És milyen jól tette, a program ugyanis zajos sikert aratott, számos kritikai elismerést és díjat zsebelt be megjelenése után. Nem is csoda, hogy – a vártnál picit talán később – érkezett is a folytatás The Last of Us Part II címen, ami az elődnél is nagyobb diadalt volt képes aratni. A nagy The Last of Us láz közepette természetesen várható volt, hogy valamelyik nagy filmes cég is kiszemeli magának az IP-t, és mozifilmet vagy sorozatot gyárt az alapanyagból. Ez végül így is lett, és először még olybá tűnt, hogy a gyöngyvásznas formula lesz a nyerő, melyet a Screen Gems a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiát és a klasszikus Gonosz halott-filmeket rendező Sam Raimi cégével, a Ghost House Pictures-szel közösen hozott volna tető alá. Sok év helyben toporgás után végül a jogokat a HBO kaparintotta meg, aki tavaly márciusban be is jelentette, hogy sorozatra viszi Joel és Ellie kalandjait, akiket Pedro Pascal (The Mandalorian, Trónok harca) és Bella Ramsey (Trónok harca) fog életre kelteni a kisképernyőn. És ha ez nem volna elég, most már azt is tudjuk, hogy miről fog szólni a széria története.

A nemrég lezajlott SXSW 2021 keretében a sorozat egyik kreátora és producere, Neil Druckmann – aki egyébként a videójátékok kreatív igazgatója, társrendezője és társírója is volt – adott interjút az amerikai IGN-nek, melyben elárulta, hogy a The Last of Us sorozat első évada az eredeti játék eseményeit dolgozza majd fel, azaz Ellie és Joel kálváriáját, amint próbálnak élve átjutni a posztapokaliptikus Egyesült Államokon a Fireflies nevű helyre, dacolva zombiszerű teremtményekkel, gyilkos bandákkal és kannibálokkal. Druckmann azonban arról is beszélt, hogy az alapanyag ellenére lesznek változtatások a szériában, mivel a filmkészítők az adaptáció során inkább a történet filozófiai alapjaira koncentrálnak, nem pedig az olyan csipp-csupp apróságokra, hogy ki milyen színű és milyen mintájú pólót visel. Ugyanakkor a játékban hallható dialógusok szép számmal köszönnek vissza a forgatókönyvben, amin még maga a játéktervező is meglepődött.

A leglényegesebb változtatás viszont Druckmann elmondása szerint a cselekmény tempójában lesz, mivel más a videójáték és a televízió világa. Míg a virtuális térben elég intenzív harcjelenetek voltak, a szakember szerint a sorozat több esetben eltávolodik majd a folyamatos akciótól, hogy minél nagyobb szerepet kaphasson a dráma, valamint a karakterek jellemfejlődésére is több idő jut majd. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy lagymatag hétvégi túrázásnak beillő kalandot fogunk látni, bőven lesznek izgalmas és akciódús részek is, mivel mégiscsak egy fertőzés sújtotta, posztapokaliptikus világban járunk. Druckman ezzel kapcsolatban megosztott egy kis kulisszatitkot is: nemrégiben volt szerencséje közelebbről is szemügyre venni a kisképernyőn megelevenedő clickerek egyikét (illetve az ehhez használt protéziseket), ezek alapján pedig szerinte a nézők nem fognak csalódni, amikor meglátják majd a világ teremtményeit.

blank

A The Last of Us kreátora és producere – Druckmann mellett – Craig Mazin (Csernobil) lesz, a pilot epizód rendezéséért pedig Kantemir Balagov (Dylda) felel. Premierje az HBO Maxen lesz, azt azonban nem tudni, hogy pontosan mikor.

A sorozat alapjául szolgáló The Last of Us videójáték 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra, egy évvel később pedig érkezett a PS4-es változat is The Last of Us: Remastered néven.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak