Kapcsolat

Irodalom

Kiderült, Palpatine miért rúgta fel a kettő szabályát

Mint ahogy az lenni szokott, az új trilógia története sem merül ki a mozifilmekben.

blank

blank

Szinte már a ’83-as A Jedi visszatér óta leginkább papíralapon szövögetik a Star Wars univerzumát. És nemcsak új történeteket mutatnak be, de olykor még a vásznon és a kisképernyőn életre kelt produkciókat is továbbgondolják. Nem kivétel ezalól a Disney égisze alatt fogant új trilógia sem, ami a Skywalker korában látottakat igyekszik még jobban elmélyíteni.

Az egyszerűen csak The Star Wars Book címre keresztelt kötetről már megtudtuk korábban, hogy egyebek mellett azt a népszerű teóriát is megcáfolja, miszerint Snoke nem Palpatine egyik félresikerült klónja, hanem egy befolyása alatt álló, erőérzékeny lény. A könyv ezt úgy magyarázza, hogy a fővezért azért alkotta meg a feltámasztott Uralkodó, hogy kiterjessze rá erejét, és bár cselekedeteit szabad akaratából viszi végbe, céljai és motivációi azonban egy az egyben az övéit tükrözik. Ugyanakkor mind ő, mind Snoke sokkal sebezhetőbbek a kelleténél, tervei beteljesítéséhez pedig még a kettő szabályát is felrúgja, hogy egy tanítvány véletlenül sem használhassa ki előnyeit – pont emiatt állít(tat)ja fel a sötét erőhasználók új archetípusát, a nem jedi és nem is sith Ren Lovagrendet.

Érdekesség, hogy Palpatine-t illetően már a Skywelker kora regényváltozata is szolgált pár érdekességgel a filmváltozathoz képest. Kiderült például, hogy hogyan lehet életben A Jedi visszatér eseményeit követve, valamint hogy pontosan ki és mi volt Rey apja.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak