Kapcsolat

Irodalom

Hamarosan a kisképernyőn is megelevened(het) a Tüskék és rózsák udvara

Sarah J. Mass bestsellersorozatából az Outlander – Az idegen alkotója, Ronald D. Moore készít(het) feldolgozást a Hulura.

blank

blank

Hiába mondják azt sokan, hogy egyre kevesebben olvasunk, a különböző kötetek eladási számai pont ennek ellentettjéről tanúskodnak. Persze ebben nagy szerepe van annak, hogy egyre több írott mű kap valamilyen feldolgozást a gyöngyvásznon és/vagy a kisképernyőn. Nemrég számoltunk be róla, hogy Brian McClellan A Lőpormágus-trilógiája is sorozatadaptációt kap, most pedig az ehhez hasonlóan szintén magyarul is olvasható Tüskék és rózsák udvara is az elmozgóképesítésre váró darabok sorába állt.

A széria Sarah J. Mass írónő 2015-ben indult könyvsorozatán alapul, melynek története erősen hajaz A Szépség és a Szörnyeteg meséjére. Főhőse a 19 éves Feyre, aki az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg lép színre, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Nem sokkal megérkezése után Feyre rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem egy Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak. A birtokon időzve Feyre gyűlölete idővel szenvedéllyé alakul, és elfeledtet vele mindent, amit a tündérek csodálatos, ám veszedelmes világáról korábban hallott. Azonban az idill itt sem tart sokáig: egy ősi és gonosz árnyék közeleg, Feyrenek pedig ki kell találnia, hogyan is tartóztathatná fel, más esetben ugyanis örök pusztulásra ítéli Tamlint és világát…

A Tüskék és rózsák udvara első, azonos című kötete alapján készülő show forgatókönyvírója az a Ronald D. Moore lesz, aki már csúcsra vitt a kisképernyőn egy hasonló szériát, mégpedig az Outlander – Az idegent. Mellette természetesen Mass is segédkezni fog a minél forráshűbb adaptáció elkészítésében, amiről egyelőre még semmit konkrétat nem tudni. Sőt, bár a páros már a pilot epizódon munkálkodik, egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul, lévén a Hulu hivatalosan még nem rendelte meg a sorozatot.

blank

A Tüskék és rózsák udvara ezidáig három folytatást (Köd és harag udvara; Szárnyak és pusztulás udvara és Fagy és csillagfény udvara) élt meg, melyek magyarul is olvashatóak a Könyvmolyképző jóvoltából. A negyedik, Court of Silver Flames című kötet februárban került a boltokba az Egyesült Államokban, de szinte csak idő kérdése, hogy hozzánk is megérkezzen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak