Kapcsolat

Film

Kiszámolták, átlagosan mennyibe kerül egy film/sorozat a Netflixen

Na és sorozatdarálóként mennyi lehet a végösszeg/megnézett produkció?

blank

blank

A kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós cég mindent elkövet, hogy a lehető legszínesebb választékot kínálja előfizetőinek, a hatékony meggyőzés érdekében pedig olykor még a végletekig is hajlandó elmenni: nemrég például több egész estés produkciót és jó pár sorozatepizódot is ingyenesen elérhetővé tett bárki számára, illetve év elején sorra pakolta fel dokumentumfilmjeit is a YouTube-ra.

A Netflix célja természetesen ezzel is az előfizetők “begyűjtése”, a havidíj mellett való érv pediglen továbbra is az, hogy jóval több tartalmat kapunk egyetlen mozijegy áráért. Nos, abban talán mindannyian egyetértünk, hogy egy átlag nyolc-tízrészes tévésorozat már önmagában is túltesz egy moziban megnézett produktumon – már ami a játékidőt illeti –, több szériával és mozifilmmel kiegészítve ez pedig a végtelenségig fokozható. Ugyanakkor azt már jóval nehezebb lenne megmondani, hogy egy netflixes előfizetés pontosan milyen mértékű megtérülést jelent egy mozijegyhez viszonyítva.

Ennek megválaszolására a Comparitech elemzőcég vállalkozott nemrégiben, aki az elérhető tartalom, előfizetők és aktív csomagjuk, valamint a felhasználók arányát osztotta-szorozta (magyarán olyasfajtaképpen, hogy egy normál előfizetői csomagra kettő, míg prémiumra négy felhasználót számoltak), a végeredmény pedig a következő lett: alapcsomag esetében egy felhasználó átlagosan 0,45 forintot fizet egy filmért/sorozatért, míg normál és prémium esetében ez a szám 0,29 és 0,18 forintra rúg.

Az eredményekből ugyanakkor az is kiderül, hogy az alapcsomaggal nézve Magyarország a 10. helyen áll az ár-érték ranglistán, míg normál és prémium esetén egyaránt a 8. helyre kerültünk. A legkisebb és középső előfizetői csomag egyébként Brazíliában a legkedvezőbb, ott ugyanis 0,28 és 21 forintból úszható meg egy produkció megtekintése, míg prémium előfizetőként Dél-Afrikában a legolcsóbb a maga 0,14 forintos ár-érték arányával.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak