Kapcsolat

Gaming

Kiszivárgott a fejlesztés alatt álló Resident Evil 8: Village

Hiába, falun semmi sem marad titokban…

blank

blank

Mint ahogy arról korábban már mi is szót ejtettünk, közvetlenül azután, hogy a Resident Evil 8: Village felől néhány újabb részlet bukott a felszínre, a Capcomékat egy igen komoly hackertámadás érte, aminek következtében a támadók 1TB-nyi adatot tulajdonítottak el a vállalat szerveréről. Ennek köszönhetően – többek közt – a játékmegjelenéseik és azoknak tervezett időpontja is kiszivárgott évekre előremenően, köztük a trükkös alcímű Resident Evil 8: Villageé is, ami eszerint az elorzott információk szerint májusban fog érkezni. És bár mindettől függetlenül sincs szó konkrétumokról, dacára hogy ezek a dátumok szabadon csúsztathatóak, esetleg előrébb hozhatóak, mindenesetre a cég fejeseinek biztos nem esett jól, mikor az interneten látták viszont hosszútávú üzleti tervük alapjait.

Persze mondhatnánk, hogy annyi baj legyen, hogy bejelentések terén a Capcom részéről már nem fog semmi meglepetésként érni minket, a helyzet azonban sokkalta súlyosabb, mint amilyennek elsőre látszik. Nemcsak címek, dátumok és belsős dokumentáció került ki ugyanis, hanem a jelek szerint a Resident Evil 8: Village fejlesztői változata is, a lopott adatok visszatartásáért cserébe a támadók pedig díjat követeltek a japán fejlesztő -és kiadó cégtől. És úgy tűnik, a Capcom egyetlen petákot sem hajlandó kicsengetni ezért, ugyanis a különféle fórumokon és közösségi platformokon sorra tűnnek fel a játék képei.

blank

A szóban forgó Resident Evil 8: Village képeket nem mellékeljük cikkünkben, de ha valaki nem ódzkodik a spoilerektől és gyatra képminőségtől, akkor az IDE KATTINTVA tekintheti meg őket. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy a november eleje óta húzódó ügyben “nemcsak” üzleti, de személyes adatok is érintettek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak