Kapcsolat

Gaming

Komoly pereknek nézhet elébe a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 miatt

Mint keselyűk a dögre…

blank

blank

Úgy látszik, nem elég, hogy a Cyberpunk 2077 vegyes megítélésű rajtja mellett a lengyel CD Projekt Red részvényei zuhanórepülésbe kezdtek, de a legújabb hírek szerint a cég még komolyabb pereknek is elébe nézhet a játék állapota miatt. Jelen álláspont szerint a “közelmúlt eseményei”, de elsősorban a Cyberpunk 2077 PlayStation Store-ból való eltávolítás áll az ügy kipattanása és az ellene irányult potenciális vádemelés mögött.

A New York Times információi szerint egy varsói székhelyű ügyvédi iroda (ami nem mellesleg a CD Projekt Red egyik befektetője is) bejelentette, hogy kész elemezni azon jogi lépéseket, melyek a “haszonszerzés céljából elkövetett félrevezetés” tettén alapulnak. Ráadásul nem ők az egyetlenek, akik készek csoportos keresetet benyújtani, egy másik, New York-i székhelyű ügyvédi iroda is hasonló jogi lépéseket fontolgat. A jelek szerint nem hatották meg őket a CD Projekt Red társelnök-vezérigazgatója, Adam Kicinski szavai: “Három csúsztatás után túlságosan arra koncentráltunk, hogy kiadjuk a játékot. Alábecsültük a problémák méretét és komplexitását, nem törődtünk a jelekkel, melyek arra mutattak, hogy további időre van szükség ahhoz, hogy az elmúlt generáció alapkonzoljain finomítsuk a játékot. Helytelen megközelítés volt, ami ráadásul az üzletfilozófiánk ellen való. Mindennek tetejében a kampány során főleg a PC-s változatot mutattuk meg. Ez a játékosok bizalmának elvesztéséhez és egy életen át felépített bizalom lerombolásához vezetett. Éppen ezért az első lépéseink ezen két dolog visszaszerzésére irányulnak. A Cyberpunk 2077 elmúlt generációs konzolokon való kijavításán dolgozunk… mindent megteszünk, hogy bebizonyítsuk, hogy ragaszkodunk az értékeinkhez. Bízunk benne, hogy az erőfeszítéseink lehetővé teszik, hogy visszaszerezzük az elveszített bizalmat.” – mondta Kicinski.

Ennek első jeleként az 1.05-ös jelzésű javítófolt nemcsak az AMD processzorokon, de a konzolos verziókon is segített valamelyest – hogy ez elejét veheti-e a pereknek, az egyelőre még kétséges, mi mindenesetre reménykedünk benne, hogy megússzák a dolgot.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak