Kapcsolat

Gaming

A Resident Evil Village ugyan nem lett egy rémisztő játék, a modderek közbeléptek…

Meh…

blank

blank

Noha voltak olyan híresztelések, amelyek szerint picit késni fog, szerencsére a tervezett időpontban, avagy május 7-én ténylegesen is piacra került a Capcom idén 25 éves Resident Evil szériájának legújabb, Village alcímű epizódja (teszt ITT). A program tovább folytatja Ethan Winters történetét, aki hiába próbál családja (felesége, Mia és kislánya, Rose) körében békére lelni, a sors újabb kegyetlen próbatétel(ek) elé állítja. A játékot az eltelt néhány nap során nyilván sok rajongó kipörgette már, és azon törik a fejüket, mivel lehetne kicsit feldobni, érdekesebbé tenni a nyolcas számmal ellátott Resident Evil epizódot – természetesen a büntető Village of Shadows fokozaton való játékon túl. A kreativitás és az őrület mixe pedig egy olyan végeredménnyel zárult, amit látva könnyen lehet, hogy megvan a Village legbizarrabb képsora, méghozzá az említett Rose és a Chris Redfield közreműködésével.

A VG247 szerkesztői ugyanis egy olyan modot fedeztek fel, amiben a kisbaba Rose testére a meglett felnőtt Chris fejét “operálta” rá egy lelkes (és egy kicsit elborult elmével rendelkező) modder, bizonyos JTegh, aki kreálmányát nemes egyszerűséggel csak Mini Me Chrisnek nevezte el. A név igen találó, mivel lényegében egy mini Chris Redfieldről van szó, aki ugyan csak néhány másodpercre látható a Village elején, amikor is Mia mesét mond neki, Ethan pedig lefekteti őt a bölcsőjében. De képzeljük el, hogy a párnáról nem egy édes és cuki baba néz vissza ránk, hanem egy borostás, kissé marcona férfi. Emiatt (is) gondoljuk úgy, hogy nagy valószínűséggel megvan nem csak a Resident Evilök, de úgy az idén megjelenő videojátékok egyik, (ha nem a) legbizarrabb képsora.

JTegh egyébként azzal magyarázta bizonyítványát, hogy egyszerűen csak szöget ütött a fejébe ez a buta poén, és úgy érezte, meg kell csinálnia. Nos, ha ilyen gondolatok cikáznak a fejében, könnyen előfordulhat, hogy egy másik, hasonlóan “csodálatos” művel is megtisztel majd bennünket. A Mini Me Christ innen tudjátok letölteni, de ha inkább az érdekel, hogy néz ki Lady Dimitrescu Thomas, a gőzmozdonyként, azt is megtaláljátok. Kár, hogy a két karaktert sosem látjuk együtt a játékban, mert hát ettől csak egy mini Chris Redfieldet kezében tartó Lady Thomas Dimitrescu lenne kegyetlenebb.

A Resident Evil: Village május 7-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re és Google Stadia-ra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak