Kapcsolat

Sorozat

Korhatár-besorolást kaphat az Amazon A Gyűrűk Ura-sorozata

blank

blank

Azt most még senki nem tudja, pontosan mikor debütál az Amazon saját gyártású A Gyűrűk Ura-szériája, főleg azután, hogy egy időre itt is le kellett állni a forgatásokkal. Ettől függetlenül már most sokan állítják, hogy ez a produkció lesz, ami a Trónok harca nyomdokaiba lép – persze a House of the Dragon mellett, aminek egy sokrétű színész lesz az egyik főszereplője, valamint Ragnar Lothbrok megformálója, Travis Fimmel lehet a másik , ráadásul a legfrissebb hírek szerint maguk a készítők is mindent elkövetnek, hogy ez így legyen, ugyanis A Gyűrűk Ura is R korhatár-besorolással érkezhet.

A Westeroson játszódó történettől sem a véres csaták, sem a meztelenkedés nem volt idegen, ezen ösvényt pedig azóta számtalan produkció megpróbált körbejárni, még ha – egyelőre – egyiknek sem sikerült hasonló szintre elérnie. És újonnan úgy fest, A Gyűrűk Ura is próbát tesz e téren (is), amit egyrészt Jennifer Ward-Lealand személyi jelenléte látszik alátámasztani, aki egy „intimitás koordinátor” (azaz oldja a feszültséget a pikánsabb jelenetek rögzítésénél), másrészt a BGT casting-ügynöksége is egy olyan felhívást tett közzé, ami szerint kifejezetten olyan színészeket keresnek a sorozathoz, akiknek nem gond, ha fedetlenül kell állniuk a kamerák és a stábtagok előtt. Továbbá a hirdetés azt is megemlíti, hogy sem az identitás, sem pedig a testsúly nem mérvadó tényező.

blank

Mindezek már csak azért is tűnhetnek elsőre hihetetlennek, mert mind a legendás J.R.R. Tolkien művei, mind pedig a Peter Jackson által rendezett filmes adaptációk merőben más szemléletet képviseltek, kortól és nemtől függetlenül mindenkihez szólva. De persze ha tényleg felbukkan majd a szériában pár fedetlen kebelforma, azért messze nem a trónok harcás minőségben fog történni, szóval a fent firtatott feltételezésből még nem érdemes messzemenő következtetéseket vonni.

De természetesen van azért elvitathatatlan hasonlóság is a Trónok harca és a gyűrűk urás, másodkori középföldje-sztori között, méghozzá az, hogy az előbbinél is közreműködő Bryan Cogman készíti, az egyik főhős a fiatal Ned Starkot alakító Robert Aramayo, a rosszfiú pedig a Benjen Stark bőrébe bújt Joseph Mawle lesz. Érdekesség továbbá, hogy A Gyűrűk Ura és a Hobbit-filmekből ismert karakterek közül Galadriel úrnő már biztosan feltűnik a történetben, akinek fiatal énjét Morfydd Clark (Préda) formál meg.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak