Kapcsolat

Film

Közel 50 évvel az eredeti film bemutatója után folytatást kap a kultikus slasher film – plakátot is kaptunk

A texasi láncfűrészes mészárlás a maga idejében mérföldkőnek számított, most úgy gondolták, itt az ideje egy (az elődöket mindenképpen túlszárnyaló) folytatásnak, mely jövőre érkezik a mozikba.

blank

blank

Tobe Hooper – akinek neve olyan klasszikusokkal forrt egybe, mint a A gonosz háza (1979) vagy a Poltergeist (1982) – talán még maga sem gondolta az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás forgatásakor, hogy filmjével effektíve egy új alzsánert teremt horror berkekben. Végül a Bőrpofa-jelenség olyan ikonikus horrortesteknek ágyazott meg, mint Michael Myers (Halloween), Jason Vorhees (Péntek 13) vagy Freddy Krueger (Rémálom az Elm utcában) – bár az utóbbi már nem a konkrét slasher műfajba sorolható. Ugyanakkor a produktum nemcsak forradalmi alapkoncepciójáról híres, hanem arról is, hogy cselekményét megtörtént események ihlették, egész pontosan az amerikai folklór egyik megtestesült gonosza, Ed Gein rémtettei, valamint egy barkácsáruházban látott láncfűrész. Az idők során számtalan soft reboot és remake született a láncfűrészes gyilkosról, ám egyik sem tudta megközelíteni az eredeti mozi sikerét.

Kapcsolódó: 60 magyar színésznővel forgatták újra Alfred Hitchcock Psychójának hírhedt zuhanyjelenetét

Most viszont, 46 év elteltével úgy tűnik, végre méltó kezekbe kerül a franchise sorsa, és végre elkészülhet egy rendes folytatás. A projektért a horror-thriller-slasher háromszögben igencsak otthonosan mozgó Fede Alvarez (Gonosz halott, Vaksötét) felel, mint vezető producer, a rendezői székbe pedig David Blue Garcia ül (neki ez lesz az első nagyjátékfilmje rendezőként, ugyanis eddig operatőrként dolgozott). A forgatókönyvet Chris Thomas Devlin szállítja, a szereplőgárdát pedig olyan színészek alkotják, mint Elsie Fisher (Gru, Castle Rock), Moe Dunford (Vikingek), Jacob Latimore (Az útvesztő), Sarah Yarkin (Boldog halálnapot! 2) és Olwen Fouéré (Mandy: A bosszú kultusza). Ezenkívül a projektről több információt nem tudni, leszámítva, hogy valamikor 2021. folyamán érkezik a mozikba.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak