Kapcsolat

Gaming

Különös csalás kapott szárnyra a Resident Evil Village körül

Túl szép, hogy igaz legyen.

blank

blank

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Capcomot – ha oly mértékben nem is, mint a CD Projekt Redet – valóságos hideghullám érte az elmúlt időszakban. A történet a szervereik feltörésével kezdődött, a tettesek pedig a meglovasított adatokat szépen közszemlére tették az interneten, aminek keretében kiderülhetett néhány még be nem jelentett játék, valamint egyes kiegészítők tartalma és tervezett megjelenési dátuma, az elhintetlen információkról már nem is beszélve. Igen ám, a balsorsú események sorozata itt azonban még korántsem állt meg: pletykák kezdték el sorra felütni a fejüket, a várható késésektől kezdve mindenféle mendemondáig. Hogy ezeknek van-e bármiféle valóságalapjuk, azokat a Capcom egyelőre nem cáfolta, vagy erősítette meg, úgyhogy azóta is maradtak pletyka státuszban.

Újabban pedig már arra figyelmeztet a cég, hogy a Resident Evil Village körüli felhajtás közepette egy különös csalási módszer is feltűnt a porondon, aminek lényege, hogy a játékosokat egy hitelesnek tűnő, valójában maszkolt e-mail-címről [no-reply(at)capcom(pont)com] próbálják meg átejteni azzal, hogy a címzettek Resident Evil Village-hez kaptak korai hozzáférést. A csalók mint általában, úgy most is egy Resident Evil-nek álcázott, kártékony kémprogram letöltést indíttatnak a gyanútlan felhasználókkal, hogy megszerezzék számítógépeiken tárolt személyes adataikat. A Capcom mindenkinek felhívja a figyelmét arra, hogy a Resident Evil Village nem fog elérhetővé válni korai hozzáférésben vagy bétateszt formájában, így aki ilyennemű levelet kap elektronikus postaládájába, azonnal törölje azt!

blank

Sajnos nem elszigetelt vagy egyedi esetről van szó, múlt hónapban a Ubisoft nevével és a Far Cry 6-tal próbáltak visszaélni. A tavalyi év végén pedig a CD Projekt Red nevében küldözgettek ugyanilyen “meghívókat”‘ a Cyberpunk 2077 idő előtti tesztlehetőségével kecsegtetve. Ezek a csalások azért különösen veszélyesek, mert elsőre úgy tűnik, mintha hivatalos forrásból érkezett volna a levél, ezért ilyen esetekben először mindig tájékozódjunk, ha pedig nem iratkoztunk fel hírlevélre, akkor semmiképp ne nyissuk meg a kapott e-mailt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak