Kapcsolat

Sorozat

Lauren S. Hissrich: a Vaják következő évada(i) során a Fehér Farkas játékok által elhanyagolt oldalát is megmutatják

blank

blank

Mint azt bizonyára sokan tudják, a streamelős óriás tavaly bemutatott sikerszériája sokkal inkább az Andrzej Sapkowski-féle regényeken alapul, mintsem a CD Project Red által tető alá hozott videojátékos trilógián. És bár a szörnyvadászos univerzum a varsói fejlesztő cégnek köszönheti világhírnevét, a készítők nem oly földhözragadt módon nyúltak az alapanyaghoz, mint a Netflix, ezért nemcsak a történetben, de karakterek terén is több eltérés figyelhető meg a játékok és a regények, illetve a sorozat közt. Az egyik ilyen különbség a címszereplő vaják, Ríviai Geralt fogyatékossága, amelyet papíron egy varázslóval való összecsapás során “szerez” – ha valaki nem olvasta, ezt nem spoilereznénk el.

Most egy brit felhasználó – aki fogyatékossági tanácsadóként dolgozik – kérdezett rá erre a Vaják tévésorozat showrunnere, Lauren S. Hissrichnél (Daredevil), kifejezve reményét, hogy a szériából nem fogják kihanyi az ominózus pillanatot, valamint következményeit. Hissrich egy saját posztban reagált a dologra, amiben azt ígérte, hogy az érkező évad(ok)ban mindenképpen kitérnek a témára. Mivel Geralt és a varázsló A megvetés ideje című kötetben akasztanak bajuszt, bőven lesz idő az ötletelésre, lévén a második évad A végzet kardjai és a Tündevér kötetek eseményeit fogja feldolgozni.

A rajongók között egyébként volt némi vita arról, hogy a játékok valóban figyelmen kívül hagyták-e a Fehér Farkas fogyatékosságát. Néhányan azzal érveltek, hogy Geralt ezek miatt képes előre jelezni az időjárást, de igazából ennek nincs nagy jelentősége, hiszen nyavalyáinak semmi behatása nincs a játékmenetre vagy a cselekményre.

A Vaják második évada a tervek szerint 2021-ben debütál, de miután a stáb több tagja is elkapta a COVID-19-et, ezért megint le kellett állni a forgatásokkal. Egyelőre a premierdátumot nem módosították, de a ki -és beszámíthatatlan helyzet miatt nem mernék mérget venni rá, hogy a folytatás valóban a jövő évben érkezik meg a Netflix kínálatába.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak